Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Enciklopedija pisaca
Povratak na članak

Književna enciklopedija ne odriče se pisaca zbog "lošeg hrvatstva"

Hrvatska književna enciklopedija ne odriče se pisaca zbog "lošeg hrvatstva", tvrdi njen glavni urednik Velimir Visković. Leksikografski zavod objavio je prva dva od četiri sveska enciklopedije.

Komentari 7

SB
sbb
21:59 02.12.2010.

Enciklopedije su danas potrebne isto kao i kazetofoni (ako se tko uopce sjeca sto to je). Ali glavno da si onaj koji djeli keksice iz drzavnog proracuna moze spremiti provizijicu.....

VL
MA
mare0801
05:59 03.12.2010.

kada kažeš da su nepotrebne i da nemaju svoje konzumente.donekle si u pravu,ali postoje kulturna dobra i dosezi za koje ne bi trebala važiti načela isplativosti,jer neisplativi su i muzeji i galerije i knjižnice.Kultura je uvijek gubitaš po tome pitanju.Meni nije žao da se potroše moji novci za jedno ovakvo djelo,ali mi je žao da se troše na filmove koje nitko ne gleda,na doprinose kvazi umjetnicima,koji onda paradiraju u skupoj robi špicom,na filmske festivale u svakom selu i sl.

VL
PE
peljar
15:28 03.12.2010.

Ljudi-retci; eto to je domet nečeg što netko naziva enciklopedijom. Čini se da u toj enciklopediji ima više pisaca nego doista pismenih ljudi u Hrvatskoj. Tuđmana nema s pravom jer doista nije pisac, ali zato ima kudikamo više onih koji su daleko manji pisci od nepisca Tuđmana, pa su se raskomotili u Viskovićevom shvaćanju književnosti,, skinuli cipele, izvadili kruha, luka i špeka, pa uživaju... Svaka čast.

VL
Avatar Jorge
Jorge
08:46 04.12.2010.

Čudno je ne smatrati Tuđmana publicistom. No, takva su vremena. S druge strane neobično je grcati suze nad književnikom čiji je krajnji doseg \"Haiku, haiku, jebem ti maiku\".

VL
DU
Deleted user
19:19 04.12.2010.

Nažalost ništa čudno poznavajući Viskovićev svjetonazor. Ako vam nije jasno pogledajte \"Peti dan\" u kojem \" briljira\" zajedno s Makovićem.

VL
ŠI
šimuka
20:28 04.12.2010.

govno,kao i svi hrvatski ljevičari.

VL
MI
misho32
22:43 04.12.2010.

Što smo to doživjeli u hrvatskoj državi da nam ovakvi, kao ovaj jugonostalgičarski bik uređuje hrvatsku književnu enciklopediju.Sve su hrvatske institucije zauzeli ljudi, kao ovaj, koji ne vole odnosno mrze hrvatsku državu i sve rade da je unište i nene dozvole da se ta država konsolidira.Koliko je taj bik , urednik enciklopedije , nizak i primitivan , najbolje se vidi iz njegove izjave o Ladanu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.