Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga

"Knjiga oblaka" Chloe Aridjis zanimljiv je portret Berlina

 Knjiga oblaka,  Chloe Aridjis
arhiva VL
30.11.2011.
u 13:50

Chloe Aridjis je meksičko-američka književnica s londonskom adresom, a njena "Knjiga oblaka" 2009. u Francuskoj dobila je nagradu za debitantsku knjigu na stranom jeziku

Debitantski roman Chloe Aridjis, "Knjiga oblaka" (Profil), impresionistički je portret Berlina nakon pada zida. Glavna je junakinja Tatiana, mlada Meksikanka sklona napadima intenzivnog osjećaja usamljenosti. Ona preuzima posao transkribiranja diktafonskih snimki razmišljanja doktora Weissa, eminentnog povjesničara, a posao kod tog povučenog kroničara dovodi je k Jonasu Krantzu, meteorologu odraslom u umjetnom okružju Istočne Njemačke koji je opsjednut nastankom, evolucijom i konačnim rasapom oblaka na nebu.

Chloe Aridjis je meksičko-američka književnica s londonskom adresom, a njena "Knjiga oblaka" 2009. u Francuskoj dobila je nagradu za debitantsku knjigu na stranom jeziku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije