Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Klaunsko kazalište stiže u grad - ZAGREB CLOWN FESTIVAL

Zagreb Clown Festival
01.06.2021.
u 09:22

Dozvolite si raskoš i četiri večeri u lipnju- od 03. do 06. – provedite na Zagreb Clown Festivalu, međunarodnom festivalu koji drugu godinu za redom pred zagrebačku publiku donosi ponajbolja ostvarenja klaunskog teatra.

Tako ove godine, na sceni Kuc Travno, imamo priliku uživati u četiri cjelovečernje predstave koje će vas teško ostaviti bez osmijeha na licu. Program otvaramo s Palunkovom ženom - ljubavno klaunskom monodramom, autorskim projektom Ive Peter Dragan i Marije Antić, a zatvaramo s Obavezom- neverbalnom fantazijom u izvedbi Nikoline Majdak i režiji Lee Delong. U međuvremenu u goste nam dolazi andaluzijski Ymedioteatro s noćnom morom dvaju komičara zatočenih na sceni u predstavi Echo, te muzičko klaunski kabaret Black & Blue  karizmatične barcelonske umjetnice Cristi Garbo i partnera joj Ricarda Corneliusa.  

Osim izvedbi, popratni program festivala čine majstorska radionica Davida Shinera, slavnog američkog komičara i klauna, koautora Tonyjem nagrađene brodvejske predstave „Fool Moon“  te redatelja predstave Kooza u produkciji i izvedbi  Cirque de Soleila; projekcija filma EXIT , Montrealskog klaunskog kolektiva Sortie de secousseste te nezaobilazni Clown Cafe u Vlaškoj 92.

Klaun, kako ga ovdje shvaćamo i predstavljamo,  nije tek površni zabavljač već scenska persona koja propagira ranjivost kao snagu, svjesnost kao poziv, igru kao rast te neuspjeh kao životnu činjenicu. On nas poziva da postanemo svjesniji svijeta u sebi i oko sebe.  Kroz smijeh i samoironiju, koji su počela klaunskog teatra, klaun nas uči njegovati emocionalnu stabilnost i empatiju. Izvedbeni stil kojim to postiže uporište nalazi u tijelu, u fizičkoj komediji i vještini, te u neposrednoj komunikaciji s publikom.

Festival je dio godišnjeg programa „Desetka u Trikou“ kojim se obilježava deset godina postojanja Triko Cirkus Teatra - profesionalnog neovisnog kazališta koje kroz produkciju i distribuciju predstava za sve generacije njeguje klaunski kazališni izričaj. U svom desetogodišnjem postojanju Triko je pokrenuo i ostvario mnogobrojne inicijative i programe popularizacije novo cirkuske umjetnosti u široj zajednici kao i  programe edukacije za profesionalne izvođače. 

Program Zagreb Clown Festivala potpomognut je sredstvima Ministarstva Kulture i Medija RH, zaklade Kultura nova, te kroz programe Internationalisation of Spanish Culture (PICE) u okviru  Acción Cultural Española (AC/E).

Program i raspored

Ulaznice dostupne na: www.ulaznice. hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije