Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgojio generacije
Povratak na članak

Kipar Miro Vuco: Rušenje spomenika je rušenje kulturnog dobra

Slavni kipar dobitnik je nagrade za životno djelo HDLU-a, priprema prvu izložbu slika, a nada se izložiti i dijelove srušenog spomenika S. Filipoviću. U novije vrijeme slikarstvo mu je bliže apstrakciji, a u kiparstvu je prošao sve faze, od figuracije i realizma do sadašnje pomalo ‘granične’

Komentari 3

GO
goran2hr
14:26 09.01.2018.

Vucini kipovi su ružni i bizarni. Ne znam tko bi to sebi kupio. Nažalost Vuco je naš prosjek. Gotovo svi noviji spomenici, a osobito predsjedniku Tuđmanu su neuspjesi, čak i karikature. Očito da kada sami nemamo bolje, trebalo bi angažirati strance, koji možda ne bi mogli unijeti u svoj rad emocije, ali bi barem bili solidni znalci svog zanata.

VL
FR
franjo
17:25 08.01.2018.

Sve te spomenike i one prijašnje i ove današnje treba ukloniti.

VL
DA
Danijel2
09:07 24.08.2018.

Miro Vuco i slični su katastrofa koja je pogodila našu umjetnost i Likovnu Akademiju. Uzurpirali su ŽIVOTNI PROSTOR umjetnosti. Neka budu sigurni da će im povijest presuditi pravednije. Sva njihova pohlepna snalaženja i podvale, loši radovi, onemogućavanje drugih kvalitetnijih umjetnika i potencijalnih profesora, neće im donijeti slavu u budućnosti. Jad i bijeda.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.