Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmska revija

Kinohit Crni labud među 20 velikih na movieplexovoj Filmomaniji

'labud5_nnn_kul_200111'
''
22.01.2011.
u 16:52

U srijedu počinje maraton festivalskih i nezavisnih naslova među kojima je i novi hit s Natalie Portman

Distributer Continental film i ove godine organizira MaxTV Filmomaniju, reviju na kojoj će tijekom 12 dana predstaviti 20 novih akvizicija iz domene festivalskih uspješnica koje su obilježile 2010. godinu, istodobno i dalje gradeći imidž svojeg Movieplexa kao kina sklonog nezavisnom filmu. 

Uz nekoliko već provjerenih naslova, poput zanimljivog "O bogovima i ljudima" Xaviera Beauvoisa prikazanog na Human Rights Film Festivalu ili domaćeg "The Show Must Go On" Nevija Marasovića nagrađenog u Puli, uglavnom je riječ o nacionalnim premijerama, među kojima će najviše publike sigurno privući "Crni labud" redatelja Darrena Aronofskog ("Hrvač", "Rekvijem za snove").

Riječ je o svjetskom kinohitu s vrlo uvjerljivom Natalie Portman u glavnoj ulozi balerine koja puca pod pritiskom natjecanja za glavnu ulogu u baletu karizmatičnog koreografa Thomasa (Vincent Cassel). U ovom vizualno atraktivnom, na trenutke pretencioznom psihološkom trileru punom stereotipa o dominantnim majkama i anoreksičnim balerinama, koji i kao takav sjajno prolazi u kinima, a otvorio je i filmski festival u Veneciji, pojavljuje se i Mila Kunis (kao "zla" suparnica) te Winona Ryder u ulozi odslužene baletne zvijezde.

Aronofski nije jedini razvikani redatelj iz ovogodišnjeg programa. Tu je i "127 sati" Dannyja Boylea ("Milijunaš s ulice", "Trainspotting") o agoniji penjača zarobljenog u brdima, te "Irski put" Kena Loacha ("Jedan poljubac drag", "Vjetar koji povija ječam").

Među ostalim naslovima Filmomanije, sa znatiželjom iščekujemo najbolji debitantski film u Cannesu "Prijestupna godina" (Michael Rowe) te dobitnika nagrade kritike na istom festivalu, film "Čovjek koji vrišti" (Mahamat-Saleh Haroun). Poklonike dobrog rocka mogao bi privući i dokumentarac "The Doors: When You're Strange" (Tom DiCillo) prikazan u Cannesu i Berlinu, kojemu je narator Johnny Depp.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije