Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Kazališno vijeće raspisalo natječaj za novog intendanta HNK Split

Prvi natječaj je poništen, a drugi je propao jer ministar kulture Božo Biškupić nije htio potvrditi Mucala za intendanta
11. siječnja 2011. u 14:00 2 komentara 118 prikaza
mucalo
Foto: Arhiva VL

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta Split raspisalo je novi javni natječaj za imenovanje intendanta.

Uvjeti su visoka stručna sprema iz društvenih ili humanističkih znanosti ili umjetničkog područja, pet godina radnog iskustva u području kazališne umjetnosti ili 10 godina iskustva u struci, stručne, radne i organizacijske sposobnosti te aktivno znanje jednog stranog jezika. Moraju podnijeti i četverogodišnji program rada Kazališta koji obvezno sadrži programski, financijski i kadrovski plan ostvarenja tog programa.

Prvi natječaj za intendanta splitskog teatra je poništen, a drugi je propao jer ministar kulture Božo Biškupić nije htio potvrditi Mucala za intendanta.

Sutra ekskluzivno čitajte
Nakon dana šutnje Škoro otkrio zašto je otišao i tko mu podmeće
Ivan Katanušić
Paraolimpijske igre
Priča paraolimpijca: „Ja se probudim sa svojom boli, pobijedim ju, a onda idem na teren pobijediti protivnika“
  • Branko Zajec:

    Napokon !!! Ima li netko u Splitu, koji će objaviti koji su uvjeti potrebni za kandidaturu za gradonačelnika ??? Treba li biti školovan, barem kao intendant kazališta ili može biti sirovina, primitivac i sramota grada ???

  • kikica:

    Nije stvar u tome. Problem je što se kritična masa ove zemlje koja izlazi na izbore sastoji od primitivaca i budala - to su ljudi koji su vam izabrali gradonačelnika. Intendant HNK je samo posljedica.