Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERT

Kawasaki 3P se i bez Porina može pohvaliti albumom i hitom godine

kawasaki3p
Anto Magzan/Pixell
06.05.2010.
u 19:04

Iako u isto vrijeme u Pauku sviraju kultni Adictsi, a Tindersticksi u kinu SC, Zagrepčani se ovih dana uglavnom “nabrijavaju” na koncert Kawasakija 3P sutra u dvorištu Močvare.

Iako u isto vrijeme u pauku sviraju kultni Adictsi, a Tindersticksi u kinu SC, Zagrepčani se ovih dana uglavnom “nabrijavaju” na koncert Kawasakija 3P sutra u dvorištu Močvare.

– Kod nas neće biti konfeta i pirotehnike. Imamo tek rakete protiv tuče. Močvarci nam grade posebnu, do sada neviđenu pozornicu, a mi ćemo biti puno ljepši nego što smo inače uživo – najavljuje Demirel, jedan od prvih članova benda.

Njegov Kawasaki godinama je bio kultni zagrebački sastav, s reputacijom lijenih zafrkanata koji nikad neće snimit drugi album.

Od samog početka voljeli su krajnosti.

Kao mladi punkeri davali su intervjue za časopis OK, malo su svirali u kutinskoj Baraci, a malo na natjecanju za pjesmu Eurovizije, a pri tome ih nikad nije stigla ona famozna “izdali ste punk”. Možda jer se ni nisu opterećivali etiketama.

– To je neka naša priča, volimo spajati nespojivo. I tekstovi su nam takvi, ispada da puno kažemo, a zapravo ništa pametno nismo rekli – sažima Demirel.

Tako je ostalo i na njihovu drugom albumu, (ipak) snimljenom nakon šest godina stanke. “Idu Bugari” izašao je prošle godine i potpuno promijenio život benda.

– Izgleda da se isplatilo što smo godinama bili toliko lijeni. Od silne indolencije sva se naša kreativnost i duhovitost sama spojila i dobili smo, eto, album koji nas je same iznenadio. Svi kritičari ga hvale, koncerti su puni, sviramo bez prestanka... Zbilja nismo očekivali toliku pompu – priznaje naš sugovornik.

Zbog njihovih “Bugara” digla se i buka oko aktualnih nominacija za Porine, gdje su Kawasaki i Let 3 nominirani tek za najbolje albume alternativne rock glazbe, dok su u “pravim” rock kategorijama šepure grupa Nola i Neno Belan.

– Nominacije za album i hit godine uopće ne želim komentirati. O tome odlučuju neki pametniji ljudi, koji se u glazbu bolje razumiju od nas ili publike. Vidite da su skužili kako je Neno Belan roker u duši, pa je završio u toj kategoriji – ironičan je Demirel. Kaže, od priznanja struke važnije su im dobre kritike novinara i publike.

Otkriva da su već počeli snimati novi album, koji bi, ako sve bude teklo kako očekuje, mogli objaviti i “prije nego što im je pisalo u horoskopu”. Nadamo se da to ne znači još šest godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije