Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čitanje knjiga

Karl-Markus Gauß i Zoran Ferić u Booksi

Zoran Ferić
Grgur Žučko/pixsell
24.09.2014.
u 16:49

Radionica književnog i prevoditeljskog projekta TransStar Europa u Zagrebu

        Gosti zagrebačke Bookse u Martićevoj ulici ovog četvrtka u 19 sati bit će pisci Karl-Markus Gauß i Zoran Ferić te njihovi prevoditelji Boris Perić i Klaus Detlef Olof. Riječ je o radionici europskog književnog i prevoditeljskog projekta TransStar Europa koja se održava i na Sveučilištu u Zagrebu.

Gauß je poznati književnik, esejist, kritičar iz Salzburga te izdavač časopisa “Književnost i kritika”. Zagrebačkoj publici čitat će i dijelove svoje knjige “Europljani u izumiranju” koja je 2010. godine dobila nagradu Albert Goldstein Austrijskog kulturnog foruma. Ferić je jedan od najpopularnijih hrvatskih pisaca čije su knjige odlično zastupljene na njemačkom govornom području, za što je napose zaslužan i neumorni Klaus Detlef Olof.

Književnu će večer voditi Milka Car Prijić, pročelnica Odsjeka za germanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. U sklopu radionice u Hrvatskoj će s voditeljima Andyjem Jelčićem, Matthiasom Jacobom i Erwinom Köstlerom raditi njemačko-hrvatska, hrvatsko-njemačka i slovensko-njemačka skupina.     

>> Iz Bookse pođite u pustolovinu Transsibirskom željeznicom

>> Napišite roman u mjesec dana družeći se u Booksi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije