Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stepinac i njegova savjest
Povratak na članak

Kardinalova uloga u NDH je poput ‘Schindlerove liste’, a u Jugoslaviji ona prerasta u politički triler

Autorica dokumentarca o kardinalu Alojziju Stepincu prikazanog na Pulskog filmskom festivalu, Višnja Starešina za film je istraživala punih deset godina

Komentari 9

ST
stefj
12:42 03.09.2020.

Hm, ništa ne vidim da je film dobio sredstva HAVCa ili Obuljen. Očito tema nije dobra. Interesantno je i kako su film uglavnom radili novinari, a nema nikoga iz kulture... Nevjerojatno je kako se kod nas u javnim krugovima brane Jugo izmišljotine i kako postoji iskonski strah od povijesnih istraživanja i micanja Jugoslavenskih i Srpskih dogmi... Reklo bi s;e ko da živimo još u prošlom sustavu...

VL
Avatar Observer
Observer
14:18 03.09.2020.

Na osnovu Stepincevog sudjelovanja u srpskoj vojsci u vremenu 1.Svjetskog rata , srpski kralj Alexandar je odobrio njegovo imenovanje Zagrebackim nadbiskupom. S obzirom da Stepinac u 2.svjetskom ratu nije bio sudionik cetnickog pokreta "Veliki patrijarh"Irenij ne odobrava Stepinca proglasiti svetim.

VL
DU
Deleted user
14:55 03.09.2020.

Jugovina je pisala povijest kako joj je pasalo tako je ostalo do dan danas

VL
TA
Talleyard
16:51 04.09.2020.

Na žalost Hrvatskom i danas hara orjuna sa svojim antihrvatskim medijima, a to se najbolje vidi u kulturi gdje jedan četnjik šerbeđija koji je otvoreno podržavao agresiju na Hrvatsku dobiva nagrade u Dubrovniku, Puli ...

VL
IL
ilustrator
13:27 03.09.2020.

padaju jugoslavenski mitovi jedan za drugim, istina izlazi na vidjelo, teško, sporo, ali izlazi... higijeničari, opsjenari, totalitaristi se opiru, no istinu više ne mogu lažima sakriti.

VL
TA
Talleyard
16:50 04.09.2020.

Stepinac na čelu katoličke crkve najzaslužniji je za opstanak hrvatskog naroda, jedino katolička crkva je spriječila posrbljavanje Hrvatske.

VL
MA
Marin13
15:18 03.09.2020.

Yes, yes and I am Robert De Niro...

VL
HE
Hejterkojimrzisve
12:47 03.09.2020.

Naivni ste ako mislite da saka klerofasista moze promjeniti istinu o zlocincu Stepincu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.