Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gdje je slika?

Kamo je nestala slika "Mir je naše prirodno stanje" Damira Babića

nestala slika damira babića
arhiv vl
01.04.2012.
u 13:40

Slika Damira Babića "Jeste li vidjeli stablo?" koja je bila izložena na Prvom Bijenalu slikarstva u Zagrebu nije vraćena autoru. Čeka se uviđaj policije.

Prvo Bijenale slikarstva koje se održavalo u HDLU-u od 3. studenog do 2. prosinca 2011. moglo bi ostati zapamćeno po gubitku slike jednog od autora izlagača Damira Babića, koji trenutačno živi i radi u Rijeci. Četiri mjeseca nakon završetka manifestacije slici se ne može ući u trag, zbog čega je Babić prošlog utorka nestanak prijavio policiji, koja bi u ponedjeljak 2. travnja trebala obaviti očevid u HDLU. Riječ je o diptihu ulja na platnu “MIr je naše prirodno stanje” veličine 105x180 centimetara. Vrijednost je slike, tvrdi Babić, 25 tisuća kuna. Muzejski tehničar Mihael Pavlović potvrdio nam je da je osobno skidao sliku sa zida nakon što je izložba završila.

– Babićev diptih osobno sam skinuo sa zida, odšarafio i stavio zajedno s ostalim radovima pod ključ. Ubrzo nakon toga otišao sam na bolovanje, a kad sam se vratio, slike više nije bilo ni u jednoj od prostorija koje sam naknadno pregledao. Prema popisu preuzetih radova, uočio sam da Babić u međuvremenu sliku nije preuzeo – kaže Pavlović. Ravnateljica HDLU-a Gaella Gottwald vjeruje da će se slika pronaći, no ne može ništa reći prije nego što policija obavi očevid. Utvrdila je tek da nije zabunom otpremljena nekome od ostalih izlagača. Tek nakon što policija utvrdi da slike nema, kaže Gottwald, tražit će se način naknade štete za Babića. Ravnateljica Gottwald kaže da je Babić sliku trebao podići ranije jer HDLU izloške ne može vječno držati u vlastitom prostoru. Ipak, doznajemo kako ondje ima još slika koje nisu preuzete, a bile su izložene na Bijenalu. Prvo Bijenale slikarstva završilo je dva dana prije nego je najavljeno jer je HDLU zgradu iznajmio HDZ-u, koji je ondje dočekao izbornu noć.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije