Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svijet filma

Justin Bieber, Sting, Anna Wintour i drugi poznati stajali su u redu za cameo uloge u nastavku Zoolandera

zoolander
Foto: Promo
1/3
26.02.2016.
u 11:00

Kad bih došao u Italiju, svi su pričali o Zoolanderu pa je to bila logična lokacija za snimanje – kaže Stiller

Njegov originalni izgled osvojio je modni svijet i obožavatelje diljem svijeta te postao dio kulturološke enciklopedije. On je bio hashtag prije nego što je on uopće nastao. Plod mašte Drakea Sathera i Bena Stillera, originalni koncept nastao je 1996. kao skeč za dodjelu nagrada VH1 Fashion Awards. Zamišljen je kao modno snimanje iza kulisa i nastali su ludi likovi koji su sve oduševili. Punih 15 godina nakon prvijenca u kina nam se ovog tjedna vraća drugi dio legendarnog Zoolandera!

Kad smo posljednji put gledali Dereka (Ben Stiller) i Hansela (Owen Wilson), taman su otvorili centar za djecu, a Mugatu (Will Ferrell) bio je iza rešetaka. Iznenadna katastrofa zadesit će centar i prisiliti duo na život u izolaciji. Petnaest godina kasnije posramljeni Derek i Hansel žive izolirane i mirne živote daleko od ostatka svijeta. Jedan poziv vratit će ih u akciju, i to u Rim, gdje će se s agenticom Interpola Valentinom Valencijom (Penelope Cruz), boriti za spas modne industrije.

Prvi dio u krivo vrijeme

Povratak Zoolandera na kinoplatna čekali smo čak 15 godina, a sam scenarij doživio je nekoliko promjena.

– Vjerojatno bismo napravili nastavak odmah, ali kako nikog nije zanimao prvi film, mislili smo da nikog ne bi zanimao ni drugi – kazao je kroz smijeh Ben Stiller, koji je ponovno i redatelj filma. – Film je izašao 2001., u najgore vrijeme zbog napada 11. rujna, i nekako je prošao nezapaženo na kinoblagajnama, ali DVD je bio apsolutni hit i svi su osjećali kao da su sami otkrili nešto posebno i dobio je kultni status – komentira Justin Theroux, koji je glumio u prvom filmu, a pojavljuje se kao autor u drugom. Likovi su apsurdni, kao i fraze koje koriste i gledatelji su sjajno reagirali. Društvene mreže dale su vjetar u leđa , a citati su stekli kultni status.

Budući da je ljubitelj talijanskog filma i velikih legendi kao što su Federico Fellini i Vittorio De Sica, Stiller je smatrao da je Italija savršeno mjesto za nastavak.

– Kad god bih došao u Italiju, svi su mi pričali o Zoolanderu i nekako sam osjetio da tu postoji neka veza i svidjela mi se ideja internacionalne pozornice, jer moda je uistinu globalna.

Milano je talijanska modna prijestolnica, ali Rim je ipak odabran kao središnjica za film. Snimanje je trajalo četiri mjeseca, a u filmu su prikazane neke od slavnih rimskih znamenitosti poput Foruma, Panteona ili slavnog filmskog studija Cinecitta. Stilleru su i kao uzor poslužili stari talijanski filmovi iz 60-ih godina.

Diverzija u Parizu

Nastavak Zoolandera najavljen je lani na Pariškom tjednu mode. Napravili su pravu tajnu operaciju, a ideju o pojavljivanju Dereka i Hansela na modnoj reviji prihvatila je poznata modna kuća Valentino. Za razliku od prvog filma, ovog puta su zvijezde modne i glazbene industrije stajale u redu za cameo uloge. Tako se u filmu pojavljuju i Justin Bieber, Katy Perry, Anna Wintour, Lenny Kravitz, Sting, Tommy Hillfiger i mnogi drugi.

Stiller, Wilson i ekipa potajno su doletjeli u Pariz svega tri sata prije revije i skrivali se do samog trenutka izlaska na pistu i nitko ih nije vidio. Publika je iz prvotne zbunjenosti i totalne iznenađenosti ubrzo krenula u oduševljeni aplauz i svi su se dobro nasmijali. – Osjećao sam dok sam hodao pistom da se svi pitaju što se to događa, a onda su se pojavili telefoni i svi su se počeli smijati – sjeća se Stiller.•

>> Predstavljamo vam prvi trailer filma Zoolander 2

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije