Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hibrid kulture i edukacije

Jubilarno kulturno 'šokiranje' otvara Rade Šerbedžija

Rade Šerbedžija
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/5
01.03.2014.
u 19:06

Ove godine, između ostalih, na deseti festival u Križevce dolaze Srećko Puntarić, Vedrana Rudan, don Ivan Grubišić, Veljko Bulajić, Selma Banich…

Kad su počinjali 2005. križevačkim udrugama K.V.A.R.K. i P.O.I.N.T. bio je cilj publici festivalom Culture Shock dati sadržaje stručnjaka i izvođača koji dotad praktički nisu ni znali za ovaj gradić istočno od Zagreba, jer ih zapravo otamo nitko iz kulturnih ustanova nije ni zvao.

No, trudom udrugaša, nikad naplaćenim, u devet godina su se izredali, zabavljajući ili poučavajući, i Darko Rundek, Vili Matula, Zijah A. Sokolović, Ante Tomić, Boris Dežulović, Predrag Lucić, Zoran Ferić, Edo Popović, Borivoj Radaković, Velimir Visković, Milko Valent, Hrvoje Juvančić, Ibrica Jusić, Dražen Šimleša, Željko Peratović, Željko Zorica, Miroslav Ambruš Kiš, Mario Kovač, Vladimir Paar, Tvrtko Jakovina, Drago Mlinarec, Stjepan Jimmy Stanić, Ibrica Jusić, Zoran Šprajc, Arsen Dedić, TBF, Atheist Rap, Antenat..., a HSS-ovu gradsku vlast golim nastupima “golicali” i Vlasta Delimar i Tom Gotovac. Križevčane stoga i ove godine čeka sličan, ništa slabiji “šok”.

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

- Od 1. ožujka do 19. travnja će biti 40-ak zbivanja koja održavaju urbanu kulturu na razini, smatramo, grada puno većeg od desetak tisuća stanovnika - kažu udrugaši, koje ni financijska neizvjesnost (još čekaju sredstva Ministarstva kulture i ostalih tvrtki i ustanova, Grad im daje nešto novca) nije priječila da za jubilarni Culture Shock u svoj Klub kulture dovedu “face” s velikih pozornica.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

Foto: Borna Filić/Pixsell

Rođendansko izdanje u subotu 1. ožujka otvara Rade Šerbedžija s bendom Zapadni kolodvor, na tribinama će govoriti i Vedrana Rudan, Veljko Bulajić, don Ivan Grubišić, DJ-irat će Phat Phillie, a Felixovom izložbom i radionicom karikatura uveseljavati “večernjakovac” Srećko Puntarić, Selma Banich izvodit će performans... I domaći autori daju obol kazališnim predstavama (jedna kao hommage Željku Malnaru koji je prije 40-ak godina glumio u Križevcima), tribinama, okruglim stolovima...Bit će i jazza, rocka, punka i housea, programi su uglavnom besplatni.

Foto: ''

-Ovim hibridom edukacije, suvremene umjetnosti, teatra i koncerata želimo i u 10. godini kulturno-obrazovno i zabavno težište na mjesec i pol prenijeti iz metropole 60 kilometara istočno - poručuju entuzijasti i volonteri K.V.A.R.K.-a i P.O.I.N.T.-a.

>> Slijede nam puna dva mjeseca šoka, i to kulturnog u Križevcima

>>Nikada dulji i s obiljem sadržaja, rugaju se recesiji

Komentara 6

ŽU
žuna
20:00 01.03.2014.

Rade Šerbedžija; koji je to lik odakle dolazi???

RA
rafael13
16:43 02.03.2014.

Vedrana Rudan i urbana kultura??!!!

Avatar blackangel
blackangel
20:00 01.03.2014.

zar hrvatska nema drugog glumca osim trećerazredne holivudske zvijezdice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije