Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kajkavske popevke

Josipović uživao u nastupima Tajči i Neki to vole vruće

kajkavske popevke,siniša leopold,ivo josipović (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/8
08.09.2012.
u 22:30

Nastojali smo zadržati spoj tradicije sa suvremenim izričajem, kaže maestro Siniša Leopold

Kaj j i kajkavska popevka imaju važno mjestu na glazbenoj ljestvicu u Hrvatskoj - rekao je sinoć u Krapini predsjednik Ivo Jospović koji je bio dragi gost organizatora ove kulturne manifestacije, koja već 47. godinu za redom njeguje \"domaču reč i popevku\". Završna večer Tjedna kajkavske kulture Krapina 2012. podarila je 21 novoskladanu popevku.

- Kao nikada do sada repertoar je raznolik u glazbenom i pjesničkom izričaju, od Ladarica, zagorskih Kavalira do jazz izvedbe Luke Bulića.Od klasičnih popevki tu je izvedba Ronalda Brausa i Branka Greblički Venteka, a vedar izričaj festivalu daju mladi Tihomir Kožina Tihy i \"Neki to vole vruće\" s veselom popevkom \"Dva gemišta\". Nastojali smo zadržati spoj tradicije sa suvremenim izričajem - zadovoljan je maestro Siniša Leopold, umjetnički ravnatelj festivala.

U Krapini, kajkavsku popevku još su izveli Duško Modrinić i klapa Bistrica, Renata Sabljak, Danijela Pintarić, Đuka Čaić, Tatjana Cameron Tajči uz vokalni satav Jane i drugi.

Komentara 20

LA
Lavica7
22:50 08.09.2012.

Nevjerovatno..sve se nesto vrti oko broja 47. Em kajkavskke popevke, em folklor... Nije moguce da se to odrzavalo jos u vrijeme "mraka"...kad "nismo " smjeli biti Hrvati???

OB
-obrisani-
22:53 08.09.2012.

Što ova opančarka bulazni? Jadnica, nema joj smrdoslavije.

OS
osica
22:49 08.09.2012.

Je li Tajči pjevala onu " Hajde da ludujemo".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije