Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ciklus u KD Lisinski

Josip Pejaković, Luka Bulić, Zuhra, Željko Pervan na 'Zagrebe, nasmij se...'

Zagrebe nasmij se
Foto: PR
1/7
06.04.2015.
u 22:10

Ulaznice za sve predstave i stand – up komedije mogu se kupiti u sustavu Eventima ili na blagajni dvorane.

Tvrtka DEPROMO EVENT na čelu s producentom Tomislavom Kašljevićem organizira ciklus monodrama i stand- up večeri pod nazivom '' Zagrebe, nasmij se…'' .a koje će se održavati od 12. do 16. travnja 2015. u maloj dvorani '' V.Lisinskog'' s početkom u 20 sati.

Nastupit će niz poznatih glumaca i to redom : Josip Pejaković (12.04), Luka Bulić & Z. Zuhrić – Zuhra (13.04), Milan Lane Gutović (14.04), Zijah Sokolović (15.04) te Željko Pervan (16.04).

Ciklus predstava otvara poznati bosanskohercegovački glumac Josip Pejaković (12.04) sa svojom monodramom ''Ućerivanje''. Zrelije generacije J. Pejakovića pamte po njegovoj, sad već, legendarnoj monodrami ''Oj živote'' koju je prvi put izveo prije 40 godina. Bila je to najizvođenija i najpopularnija monodrama na Balkanu, odigrana čak 3000 puta. 

Bezimeni Pejakovićev junak koji je u monodrami ''Oj živote'' bio nevin u zatvoru, u ''Ućerivanju'' je pametan u ludnici. To je priča prožeta tugom, boli i smijehom koji para srce jer se Pejakovićeva publika smije i tuguje u isti mah. On ne priča viceve, već priča život u kojem se prepoznajemo. Pred nas stavlja situacije i događaje koje možemo razumjeti te tumači lika s kojim suosjećamo i s kojim se s lakoćom poistovjećujemo.

13.04 rezerviran je za vrhunske komičare domaće scene - Luku Bulića & Zlatana Zuhrića – Zuhru. Njihov stand –up ZULU splet je priča o dvojici mladića, a njihov smisao za humor svekolika je javnost već odavno prihvatila. Publika će u Lisinskom, između ostalog, imati priliku čuti kako bi zvučala „Moja štikla“ u izvedbi Arsena Dedića, „Natrag u garažu“ u izvedbi Ibrice Jusića, „Zeko i potočić“ u Massimovoj izvedbi te kako sve što otpjeva Oliver zvuči fenomenalno.

Za Luku mnogi tvrde da je multitalentiran – još kao dijete vodio je televizijsku emisiju, zatim se bacio u imitatorske vode i stekao ugled kao stand - up komičar, a trenutno je i u ulozi radijskog voditelja.

Poznati srpski glumac Milan Lane Gutović na scenu stupa 14.04. U predstavi ''Obično veče'', M. Gutović donosi svoj specifičan humor, a sama predstava čini ''kolaž'' tekstova i priča koje su ga pratile tijekom karijere.  Iako iza sebe ima mnogobrojne uloge i priznate nagrade, najveću popularnost donijela mu je uloga direktora Srećka Šojića u seriji filmskih komedija ''Tijesna koža.''

Predstava ''Obično veče'' obišla je sve kontinente i većinu glavnih gradova svijeta, od New Yorka i Toronta, preko Londona, Pariza, Ženeve, Beča pa sve do Moskve, Pekinga i Melbourne-a. Već je godinama kultna predstava beogradske publike i taj status ne gubi već više od desetljeća.

Jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih glumaca, Zijah Sokolović, pred svjetla pozornice stat će 15.04 i to sa svojom urnebesnom komedijom ''Kobajagi donijela me roda''. ''Tajna vlastitog porijekla jedna je od najuzbudljivijih i pred dijete se postavlja od trenutka kada stekne svijest o sebi. Od toga kako će biti razriješena i tko i kako će mu pomoći u tome, zavisi njegov daljnji odnos prema vlastitoj spolnosti, odnos prema drugom spolu, razumijevanje ljubavi i svijeta u kojem živi. A o tome ovisi i njegovo mentalno zdravlje kada odraste. U današnje vrijeme komunikacija, kompjutera i televizije, najmlađi se smiju pričama o rodi i  bebama koje mame i tate nalaze u kupusu. Roditelji su pak pred dilemom kako dijete dovesti do saznanja o nastanku života, a da to bude prirodno, istinito i razumljivo, sa mjerom i ukusom, a ipak bez vulgarizacije i zaplitanja u mutne metafore. Ova neobična i izuzetna predstava pomoći će im da to učine uz osmijeh na najprirodniji i najprijatniji način.'' kaže Zijah. Stoga, kroz ovu komediju naučite pokoju lekciju za budućnost, a možda i saznate nešto novo o samima sebi!

Ciklus 16.04. zatvara vodeći komičar s ovih prostora , Željko Pervan, i to sa svojim stand-up uratkom ''Na komadiću Europe''. Prema Željkovim riječima, ovaj je stand-up svojim trajanjem i glumačkim izričajem prerastao u – monokomediju.

Njemu su omiljene teme Slovenci i žene. Ismijava i Hrvatsku zbog ulaska u Europsku uniju u kojoj su Grčka, Bugarska "koja ima 24 kilometra autoputa" i Italija u kojoj, čuo je, "nema mita i korupcije". Na nišanu mu je HDZ, ali i SDP. Komentira i akciju "Kupujte hrvatsko". "S čim?", pita se on, što mu je tek uvod u komentar cijene i kvalitete hrvatskih proizvoda. I to je samo mali djelić onoga što očekuje publiku u Lisinskom. 

Željko Pervan je, po riječima mnogih, '' majstor improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice.'' Zbog popularnosti i načina izvođenja na dosadašnjim nastupima, za ovu se predstavu u pravilu uvijek tražila - karta više.

Ulaznice za sve predstave i stand – up komedije mogu se kupiti u sustavu Eventima ili na blagajni dvorane. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije