Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Franzen u Frankfurtu
Povratak na članak

Jonathan Franzen u Frankfurtu obećao dolazak u Hrvatsku

Američki prozaik Jonathan Franzen obećao je da će 2011. doći u Hrvatsku. Na sajmu knjiga u Frankfurtu Franzen se susreo sa Sandrom Ukalović, izvršnom urednicom VBZ-a koji objavljuje prozaikov novi roman "Sloboda".

Komentari 3

SO
sofijinizbor
02:28 12.10.2010.

Svaka čast uspjehu VBZ-a i dolasku Franzena u Hrvatsku 2011. godine, ali mislim da se prije toga trebamo pozabaviti sramotnom rabotom koju provodi Ministarstvo kulture. Dok je 95 posto izdavača na izdisaju, njihova komisija tim izdavačima otkupljuje 20 ili 500 primjeraka knjige, ali zato članica tog vijeća za otkup knjiga ANDREA ZLATAR i njeni pajdaši donose odluku da u najnovijem otkupu knjiga rekordan broj knjiga - 150 (slovima sto pedeset komada) otkupe upravo od autorice ANDREE ZLATAR \"RJEČNIK TIJELA\". Izdavač je Ljevak, nabili su rekordnu cijenu od 159,00 kn tako da će na računu \"Ljevka\" i ANDREJE ZLATAR završiti cifra od 23.850,00 kn od strane Ministarstva kulture. Sto posto sam sigurna da će ta knjiga gđe ZLATAR se u slobodnoj prodaji prodati u 0 primjeraka, pa pretpostavljam da je cijela naklada otkupljena sada od Ministarstva kulture. ANDREJU ZLATAR može biti sramota, to je fragrantni sukob interesa, da bude članica komisije koja njenu knjigu otkupljuje u 150 komada, a većini drugih izdavača daje mrvice. Kakav nam ona to daje primjer. Sramite se i vi ministre Biškupiću, ako ste potpisali takvu odluku. To je duboko nemoralno, pa pozivam ministra Biškupića da podnese ostavku.

VL
IN
Individuao
07:23 12.10.2010.

@sofijinizbor, sigurno će podnijeti ostavku sad kad ste ovo napisali! Mislim da ste ih potpuno razgolitili i da se sad užasno srame.

VL
AU
autoritet
10:47 12.10.2010.

Bravo za dolazak Franzena! Tip je megafaca Sofijinizbor, nemoj samo tu pisati, probaj i drugdje protiv te bagre. Čuj Andrea Zlatar spisateljica, što je sljedeće - Jurica Pavičić će napisati suvisao roman?? LOL

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.