Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Joan Baez u SC-u pred publikom svih generacija

Joan Baez
21.10.2014.
u 15:13

I njezina zagrebačka izvedba doista je vrhunska; glas je moćan kao na vrhuncu karijere

Odlazak na koncert Joan Baez u zagrebačkom Studentskom centru ponajprije iz poštovanja prema glazbenoj legendi Woodstock generacije u konačnici se pokazao kao sasvim solidan koncertni događaj. Istina, nastup je djelomično bio prožet akademičnim duhom, posebno kada bi izvodila novije šlagere koji, osim vrsnog tehnicizma, nisu nudili puno životnosti, no potpuno je drukčija bila priča kada bi se dotaknula folka i countryja.

Njezina je izvedba doista vrhunska; glas je moćan kao na vrhuncima karijere, a pod intimističnim reflektorima u socrealističkom zdanju rasprodanog SC-a podsjećala je na prizore iz slavnog dokumentarca D. A. Pennebakera "Don't Look Back" (1967.) u kojem Dylan (i Baez u nekim prizorima s njim) karizmatično i suvereno, tek uz pratnju gitare, izvode svoj folk repertoar.

Čuli smo Dylanove "It's All Over Now Baby Blue" i "Forever Young", tradicionalnu "Lily Of The West", Donovanovu "Catch The Wind", Cohenovu "Suzanne", Lennonovu "Imagine", glasovitu "Joe Hill" s Woodstocka, nekoliko latinskoameričkih "revolucionarnih", a iznenađenje večeri bila je izvedba Bregovićeve "Ima neka tajna veza". No, najbolji su trenuci kada je, praćena benjom i udaraljkama, ušla u country set s "Give Me Corn Bread When I'm Hungry And Corn Whiskey When I'm Dry", "The Night They Drove Old Dixie" i "Long Black Veil".

Večer pred publikom svih generacija varirala je u intenzitetu i zanimljivosti, ali u najboljim trenucima imala je autentičnost, oštricu i snagu koja ju je pretvorila u jednu od najvećih legendi folk i protestane scene.

>> Institucija kojoj je Feđa Vukić odlučio napraviti biografiju i u kojoj je rođen Novi val

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije