Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Travanj je mjesec knjige

Jeste li spremni za Noć knjige? Broj čitateljskih lampica svijetlit će duž cijele Hrvatske

noć knjige uz a. g. matoša
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
18.04.2014.
u 07:10

Dan hrvatske knjige obilježava se 22. travnja jer je upravo na taj dan 1501. godine otac hrvatske književnosti Marko Marulić dovršio svoje najpoznatije djelo – Juditu.

23. travnja obilježava se “Svjetski dan knjige i autorskih prava”, a dan prije u Hrvatskoj će se obilježiti Dan hrvatske knjige te Noć knjige.

Tim povodom knjižare i knjižnice na širem području RH te drugi uobičajeni prostori za promoviranje knjiga i autora, postaju mjesto odvijanja raznovrsnog i širokoj publici zanimljivog programa, koji traje od 18 sati do 1 sat iza ponoći, uz veliki broj matineja u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima u školskim knjižnicama.

Noć knjige 2014. održat će se 23. travnja, u više od 150 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Obilježit će se i na otocima, a kada se tome pribroje gradovi na obali, s veseljem možemo zaključiti kako će veliki broj čitateljskih lampica te noći svijetliti duž cijelog Jadrana, kažu organizatori.

S knjigom će se družiti i u Slavoniji, Međimurju, Zagorju, Lici… Ukratko, i opet će u Noći knjige 2014. čitati cijela Hrvatska.

Foto: PR FOTO

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. travnja jer su na taj dan 1616. godine preminuli velikani svjetske književnosti Miguel De Cervantes i William Shakespeare.

Dan hrvatske knjige obilježava se 22. travnja jer je upravo na taj dan 1501. godine otac hrvatske književnosti Marko Marulić dovršio svoje najpoznatije djelo – Juditu.

Internet supershop MONDO u povodu hrvatskog i svjetskog dana književnosti pripremio je Mjesec knjige u kojem tijekom travnja za svaku kupovinu iznad 100 kuna dobivate besplatnu dostavu, a možete kupiti više od 650 naslova uz popuste i do 78%.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije