Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival monoplay

Jednog od najboljih suvremenih plesača gledat ćemo u Zadru

Vojtech Brtnicky
27.08.2021.
u 13:36

Viktor Černický stiže na festival plesnog sola u subotu 28. kolovoza.

U sklopu Monoplaya, jedinstvenog festivala plesnog sola, premijerno u Zadar, ali i u Hrvatsku ove subote, 28. kolovoza stiže Viktor Černický, jedan od najatraktivnijih suvremenih plesača današnjice. 

Černický će na pozornici Kazališta lutaka Zadar izvesti spektakularnu predstavu PLI, s kojom je prošle godine uvršten u prestižnu europsku plesnu mrežu Aerowaves, kao jedan od dvadeset izabranih umjetnika koji su dobili priliku svoje radove  predstaviti diljem Europe. Također, za tu je predstavu 2019. nagrađen nagradom publike i ukupnom nagradom na Chech Dance Platform. 

„U svom promišljenom i zaigranom solu Černický najobičnije predmete pretvara u začudnu arhitekturu spajajući tako elemente suvremenog plesa, vizualnih umjetnosti, suvremenog cirkusa i fizičkog teatra“, ističe selektorica festivala Matea Bilosnić. 

Na zadarskoj pozornici ovaj će inovativni i nagrađivani češki umjetnik postaviti impresivno djelo koje „savija maštu i oduzima dah“, inspirirano baroknom filozofijom Wilhelma Gottfrieda Leibniza. S 22 konferencijske stolice na sceni te predanim izvođačem koji izvodi gotovo opsesivnu ritmičku igru, PLI je predstava koja se ne propušta. 

Prije glavne izvedbe posjetitelji će moći pogledati i plesne video uratke plesačica Matee Bilosnić, Lade Petrovski Ternovšek, Stošije Zrinski te Kristine Paunovski u maloj dvorani Kazališta lutaka Zadar. Tamo je smještena i lounge zona festivala u kojoj svi koji to žele, mogu uživati u ugodnoj glazbi, druženju s izvođačima i organizatorima te sjajnom pivu zadarske pivovare Brlog. 

Nakon predstave slijedi Monoplay Forum by Mario Županović, odnosno moderirani razgovor s izvođačem koji publici omogućuje da pita umjetnika sve što ju zanima. Po završetku razgovora slijedi after party kojim se i 13. izdanje festivala koji je upisao Zadar kao obavezno plesno odredište, za ovu godinu, zatvara. 

Više informacija o programu i ulaznicama možete pronaći na monoplay.eu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije