Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"cobra kai"

Jedna od rijetkih uspjelih serija rađenih na temelju starog filma

IMDb
24.01.2022.
u 10:13

Nove serije na televizijskim kanalima i streaming servisima gleda i recenzira Samir Milla.

Posljednjih godina svjedoci smo brojnih pokušaja da se poznati filmovi iz prošlosti prebace na TV ekrane u obliku serija, no malo je njih uspjelo ponoviti uspjeh originala. Jedna od rijetkih uspješnih je Netflixova serija “Cobra Kai”, koja se izravno nastavlja na trilogiju “Karate Kid”. Autori serije uspjeli su nam vratiti dašak osamdesetih, ali s twistom – u seriji nam pokazuju kako je tanka granica između dobrih i loših likova. U prvom filmu iz franšize sve je bilo jasno – Daniel LaRusso (Ralph Macchio) bio je autsajder kojeg su zadirkivali u školi, a on im se osvetio tako što je na finalu karataškog prvenstva pobijedio glavnog pulena dojoa Cobra Kai Johnnyja Lawrencea (William Zabka). U seriji smo naučili kako uloge mogu biti i drukčije, te da nam i Lawrence može biti simpatičniji od LaRussoa.

Treći film, koji je izašao 1989., pokazao je kako Daniel LaRusso nije uvijek bio nekonfliktan čovjek koji sada vodi LaRusso motore. Film se vraća u vrijeme kada je Daniel želio imati moć kao prvak u karateu i izbjegavati mirne načine gospodina Miyagija kako bi prihvatio načine Terryja Silvera (Thomas Ian Griffith). Recimo samo da je to na kraju izazvalo veliki kaos za njega. Silverovim povratkom u četvrtoj sezoni “Cobra Kaija”, stvari opet izgledaju mračnije za “Danny boya” (kako ga Silver naziva). I u svojoj četvrtoj sezoni serija “Cobra Kai” ostaje zabavna čak i u najdosadnijim dijelovima.

Višestruke priče, koje sve iznenađujuće napreduju u nečemu tako čudnom kao što je vježbanje, donose dovoljno da svih 10 epizoda odgledate u dva dana, a u svakoj od njih mijenja se vaše mišljenje o likovima. Jedini koji vam se baš neće svidjeti su Terry Silver i John Kreese (Martin Kove), osnivači Cobra Kai dojoa, koje ćemo upoznati i zahvaljujući flashbackovima iz njihove mladosti, kada su se borili u Vijetnamu.

Johnny i Daniel postali su sredovječni muškarci, no u seriji njihovi učenici često pokazuju više zrelosti nego oni. Dijalozi su jedini minus u ovoj seriji, no i tu su se scenaristi poigrali, pa su suradnju Lawrencea i LaRussoa usporedili sa suradnjom Rockyja i Apolla Creeda, a najbolja je fora kada Daniel u automobilu sluša grupu Chicago, a Johnny popljuje i njih i njihova pjevača Petera Ceteru. Isti taj Cetera pjeva “Glory of Love”, naslovnu temu iz filma Karate Kid II. Još jedna stvar koja je dovedena do savršenstva je koreografija borbi. To kako su se borili Johnny i Daniel je ništa u usporedbi sa scenama mlaćenja njihovih pulena u “Cobra Kaiju”. Recept za uspjeh ove serije koja nas ova oduševljava iz sezone u sezonu jest – malo nostalgije, malo tinejdžerske romantike, malo moraliziranja i dosta dobre akcije.

Ako ste odrastali u osamdesetima, seriju “Cobra Kai” od početka do kraja gledat ćete s osmijehom. Valja napomenuti da je zaista nevjerojatno što su u “Cobra Kai” uspjeli vratiti sve glumce iz franšize Karate Kid, čak i one koji su tada glumili djecu. No problem je što svaka sezona ima samo deset epizoda u trajanju od pola sata, a do iduće sezone morate čekati godinu dana.

Cobra Kai 4 - Netflix

10 epizoda 

Autori: Josh Heald, Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg

Uloge: Ralph Macchio, William Zabka

 

Nova humoristična serija “Netko negdje”

Nova HBO-ova humoristična serija “Netko negdje” imala je premijeru 17. siječnja na HBO GO-u, a prva epizoda bit će prikazana istog dana na HBO kanalu u 21.30 sati. Inspirirana životom komičarke i pjevačice Bridget Everett, serija “Netko negdje” prati Sam, naizgled pravu Kanzašanku koja se, ispod te površine, bori da se uklopi u kalup rodnog grada. Dok se nosi s gubitkom i prihvaćanjem, spas pronalazi u pjevanju koje je vodi na putovanje na kojem će otkriti sebe i zajednicu autsajdera...

Druga sezona odlične norveške serije

Utemeljena na istinitoj priči o četvorici prijatelja koji pripadaju najbogatijem sloju norveškog društva, druga sezona izvanredne norveške serije “Izlaz” (Exit) stigla je prošlog petka na streaming servis Pickbox NOW. Moderna dramska serija otkriva mračni, skriveni svijet superbogatih, pun hedonizma. U središtu su četvorica prijatelja koji često imaju vrlo rizične poteze jer im je jednostavno – dosadno. Pripadaju ekskluzivnom svijetu bogate elite Osla i imaju sve – osim izlaza iz vlastitog svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije