Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRIBINA

Je li uspješan brak između domaćeg filma i proze?

dalibor matanić
arhivska fotografija
07.12.2009.
u 12:42

U sklopu ciklusa tribina "Grički dijalog" u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca u Profil Megastoreu večeras će se održati tribina pod nazivom "Je li uspješan brak između domaćeg filma i proze?"

U sklopu ciklusa tribina Grički dijalog u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca u Profil Megastoru večeras će se održati tribina pod nazivom "Je li uspješan brak između domaćeg filma i proze?".

Otvorit će se razna pitanja vezana uz domaću književnost i filmsku umjetnost. Gosti će pokušati odgovoriti na pitanja poput:  Može li se reći da je domaćem filmu krenulo kad su se redatelji okrenuli predlošcima domaćih autora koji su bili uspješni kod čitateljske publike?

Jesu li domaći prozni naslovi (Što je muškarac bez brkova, Ovce od gipsa, Živi i mrtvi, Buick Rivera, Kino Lika, Metastaze i dr.) i njihovi pisci svojevrstan nadomjestak za nepostojanje "pravih" filmskih scenarija i scenarista?

Koliko prethodna književna slava nekog djela pridonosi gledanosti filma? Kako se domaći prozaici snalaze u zanatu pisanja scenarija? Jesu li baš sve adaptacije "sretna djeca" iz veze književnosti i filma? Postavit će se i pitanje kako knjiga pronalazi "svog" redatelja te na temelju čega se redatelj odlučuje ekranizirati neko književno djelo.

Raspravu će voditi Jadranka Pintarić i Jagna Pogačnik, a na ova i još mnoga druga pitanja odgovarat će i Dalibor Matanić, Damir Karakaš, Tomislav Šakić i Tomislav Zajec.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije