Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u hollywoodu

Je li ovo kraj filmskog seksa? Zbog korone neće se snimati ljubavne scene

Foto: IMDb
27.05.2020.
u 12:38

Sve više glumaca izrazilo je zabrinutost zbog snimanja erotskih i ljubavnih scena u filmovima zbog opasnosti od zaraze koronavirusom.

Pandemija koronavirusa iz temelja je protresla filmsku industriju - snimanja su obustavljena, kina zatvorena i premijere odgođene. No, hoće li film trpjeti posljedice i u post-pandemijskom svijetu? Sve više glumaca izrazilo je zabrinutost zbog snimanja ljubavnih scena u filmovima, budući da se, naravno, pri tome ne može održavati propisana i sigurna distanca od dva metra. 

Amanda Blumenthal, jedna od hollywoodskih "koordinatorica intimnosti" - osoba zadužena za planiranje i izvedbu ljubavnih i erotskih scena u filmovima - za britanski Daily Mail ustvrdila je da će neke filmske produkcije od takvih scena u budućnosti jednostavno morati odustati. 

- Ne bi me iznenadilo da, dok ne uspijemo dokučiti kako sasvim eliminirati rizik kod snimanja takvih scena, neke produkcije jednostavno izbace prizore ljubljenja i seksa iz filmova i TV serija - rekla je Blumenthal, osnivačica organizacije Intimacy Proffesionals Association koja je radila na hit serijama poput "Carnival Row" i "Euphoria". 

Neke će zvijezde, prestrašene iskustvom pandemije, jednostavno od sada odbijati snimati takve scene, dok druge to ne zabrinjava. Postoji mogućnost i da će se uvesti obavezna testiranja za sve glumce i članove filmskih ekipa, ali za sada se o rješenjima još uvijek pregovara. Međutim, tvrdi Amanda, filmska industrija možda će napraviti zaokret i vratiti se na neke prakse iz konzervativnijih vremena. 

- Jedan od mojih kolega nedavno se našalio da ćemo se morati vratiti u 1920-e godine, kada su ti prizori bili cenzurirani. Nije se smjelo prikazivati seks na ekranu, pa je on jednostavno bio suptilno impliciran, scenama poput 'zatvaranja vrata' spavaće sobe - objasnila je Blumenthal. 

Ključne riječi

Komentara 5

ST
stefj
13:33 27.05.2020.

Nikakva šteta. Ionako u novim Američkim uradcima nema više hetero seksa. Sve je podređeno političkoj korektnosti u tolikoj mjeri da se često gubi smisao filma...

DU
Deleted user
14:00 27.05.2020.

a, jeste nasli sliku za clanak.

Avatar Bud Humski
Bud Humski
13:45 27.05.2020.

Ispiranje mozga narodu ne jenjava... Od sada ce te se morati dobro popiskiti doma prije nego krenete u grad, jer i javni WC-i su potencijalna opasnost od zaraze slavnim virusom... Cini mi se da je vecini puka promakla ova "koincidencija", da s prvim danima toplijeg vremena i slavni virus se polako povlaci, bas kao i svi ostali virusi sezonske gripe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije