Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teatar.hr Nagrade publike

Je li Filozofski teatar uspjeh ili promašaj sezone?

Oliver Frljić je nominiran za osobu godine
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
22.10.2015.
u 11:20

Za osobu sezone nominirani su Ivica Buljan, Oliver Frljić, Goran Golovko, Siniša Labrović i Tena Štivičić

Čak 25 tisuća ljudi glasalo je u prvom krugu za Teatar.hr Nagradu publike te svojim glasovima odabralo nominirane, između kojih se traže dobitnici ove eminetne nagrade za izvedbene umjetnosti o kojoj odlučuje isključivo publika. Za njih se glasa od 20. listopada, pa sve do 18. studenog - točno u podne. I imena dobitnika doznat ćemo 19. studenoga na već tradicionalnoj svečanosti.

Za predstavu sezone natječu se: “260 dana” HNK Osijeka, “A gdje je revolucija, stoko?” Montažstroja, Gavellin “Kolovoz u okrugu Osage” , ZKM-ov “Kristofor Kolumbo” i “Mi smo kraljevi, a ne ljudi” HNK Zagreba. Za osobu sezone nominirani su Ivica Buljan, Oliver Frljić, Goran Golovko, Siniša Labrović i Tena Štivičić.

U kategoriji redatelj/koreograf sezone natječu se: Renata Carola Gatica, Matija Ferlin, Olja Lozica, Rene Medvešek i Borut Šeparović, a vrlo je zanimljiv i odabir publike o tome što je bio događaj, a što promašaj sezone. Naime, za događaj sezone bira se između: Filozofskog teatara, hrvatskog nastupa na Praškom kvadrijenalu, nastavka rada Studija plesa, ostavke ministrice kulture i sezone HNK Rijeka, a Filozofski teatar je i na listi najvećih razočaranja. Na toj listi razočaranje sezone Filozofski teatar, projekt HNK Zagreb,  se nalazi u društvu:novog ministra kulture, oduzimanja nacionalnog statusa Splitskom ljetu, sezona HNK Rijeka (koja se također nalazi i na listi kazališnih događaja godine) te slučaj "Elementarnih čestica". Za laskavu titulu izvođača godine nominirani su: Livio Badurina, Domagoj Dorotić, Dean Krivačić, Krešimir Mikić i Sreten Mokrović, a na listi najboljih izvođačica sezone su: Jadranka Đokić, Renata Sabljak, Dubravka Šeparović Mušović, Anja Šovagović i Anđela Ramljak. 

Opširnije na www.teatar.hr.

Komentara 11

DU
Deleted user
12:46 22.10.2015.

umjetnost moze biti provokativna ali nacin na koji to radi frljic je primitivna, banalna, prozirna i ocito antihrvatska....koristi svoju poziciju za obracunavanje na osobnoj razini pod krinkom umjetnosti sto je neprihvatljivo za covjeka koji pretstavlja hrvatsku kulturu. prema tome stavljanjee takvog kadidata za nagradu je totalni promasaj

Avatar fuzzy
fuzzy
18:28 22.10.2015.

I ovu mizeriju Frljića nam nameću kao nekakvu 'kulturnu' temu do povraćanja. Da nešto vrijedi ne bi mu Poljaci zabranili nastupe u svojoj zemlji. Ali eto, takvi prodavači magle se na Balkanu prepoznaju kao ingeniozna avantgarda. Jadno. Ako je one on među najboljima, kakvi su tek ostali? Zatvorite kazališta, jer ako nema boljih od tog šarlatana, ne treba nam ni on.

AN
Anamarija11
23:33 22.10.2015.

Ajte Riječani probudite se maknite SDP maknite ovog peška

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije