Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijera

Izvrsna Madame Butterfly pjevačice je natjerala na plač

madame
Foto: HNK split
30.03.2015.
u 13:00

Snažan pljesak ponovio se i na druženju nakon izvedbe, a čitavu izvedbu posebno je pohvalila bivša Cio-Cio San

Splitska publika ovacijama je ispratila premijeru Puccinijeve opere Madame Butterfly, u kojoj je naslovnu ulogu lijepe gejše Cio-Cio San pjevala korejska sopranistica Cristina Park, a izvedbom je ravnao talijanski maestro Gianluca Martinenghi. Odlična režija Dražena Siriščevića, izvanredno efektna scenografija Slavena Raosa i raskošni, živih boja kostimi Juraja Zigmana nikoga u HNK nisu ostavili ravnodušnim, pa se gromoglasan pljesak za kompletan autorski tim pronio i foajeom kazališta na kasnijem druženju.

Pohvale su zavrijedili Terezija Kusanović koja je pjevala zahtjevnu i vrlo emotivnu ulogu Suzuki, tenor Mikheil Sheshaberidze koji je utjelovio časnika Pinkertona te poglavito Ljubomir Puškarić koji je pjevao ulogu američkog konzula Sharplessa.

– Sjajno, sjajno, sjajno! Sve mi se svidjelo, pjevanje, scena, kostimi, režija... Oduševljena sam što se Butterfly vratila u Split – izjavila je prof. Cynthia Hansell Bakić, sopranistica koja je na premijeri u splitskom kazalištu prije trideset godina pjevala ulogu Cio-Cio San, a koja je sada tijekom cijele izvedbe pjevala u gledalištu.

Terezija Kusanović otkrila je da su od siline emocija tijekom izvedbe plakale i ona i Cristina Park, a iznimno emotivan nakon premijere bio je i redatelj Siriščević, koji od uzbuđenja nije ni čuo pljesak, a izvedbu je posvetio svojoj majci.

>> Korejska sopranistica bit će lijepa gejša Cio-Cio-San

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije