Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekord

Izložbu Claudea Moneta u Parizu vidjelo gotovo milijun ljudi

Monet
arhiva VL
25.01.2011.
u 13:34

Uvedena je i treća smjena u muzeju te akcija "četiri dana - tri noći". Grand Palais je četiri dana radio non-stop. Unatoč svemu tome, zadnjih dana izložbe na ulazak u muzej čekalo se u redovima po šest sati

U Parizu je 24. siječnja zatvorena velika retrospektivna izložba jednog od osnivača impresionizma Claudea Moneta koja je bila postavljena u Grand Palaisu. To je ujedno izložba koja je porušila sve recentne rekorde posjećenosti - vidjelo ju je 910 tisuća ljudi.

Monetova retrospektiva oborila je rekord koji je u Francuskoj star čak četrdesetak godina, jer više posjetitelja bilo je samo na izložbi sarkofaga faraona Tutankamona 1967. godine. Tu je izložbu vidjelo 1,2 milijuna posjetitelja, ali trajala je dva mjeseca dulje od Monetove izložbe.

Organizatori izložbe prikupili su za izložbu više od dvije stotine radova posuđenih iz kolekcija vodećih svjetskih muzeja, poput njujorškog Meta i pariškog Louvrea te zbirki brojnih privatnih kolekcionara. Uz to, organizirali su i posebne akcije. Zbog velikog interesa posjetitelja osmislili su tzv. treću smjenu u muzeju, akciju "četiri dana - tri noći". Grand Palais je tada četiri dana radio non-stop. Unatoč svemu tome, zadnjih dana izložbe na ulazak u muzej čekalo se u redovima po šest sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije