Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galerija SC

Izložba splitskih studenata slikarstva dolazi u Zagreb

28.06.2022.
u 11:03

Na izložbi koja je dio programa obilježavanja 25. godišnjice osnivanja UMAS-a svoje radove predstavit će petero diplomanata: Davor Drčelić, Ivan Jerončić Grba, Ivo Mateljak, Mia Minigo i Ivona Pupačić.

Večeras se u 20 sati u Galeriji Studentskog centra u Zagrebu otvara izložba diplomskih radova studenata Slikarskog odsjeka Umjetničke akademije u Splitu pod nazivom "Slikarstvo i mogućnosti slike: generacija 2021."

Na izložbi koja je dio programa obilježavanja 25. godišnjice osnivanja UMAS-a svoje radove predstavit će petero diplomanata: Davor Drčelić, Ivan Jerončić Grba, Ivo Mateljak, Mia Minigo i Ivona Pupačić.

– O stvaralačkim mogućnostima ove obećavajuće generacije umjetnika svjedoče dosadašnja skupna i samostalna izlaganja te umjetnički radovi koji su okosnica trenutačne izložbe. Predstavljene autore zanimaju teme poput postpanoptizma, pomaka s nadzora i pojedinaca i "javne sfere" na sveprisutni tehnologijski nadzor "privatne" i svake druge "sfere", ali bez prisutnosti ili uz dehumanizaciju subjekta kao njenog središta – piše u predgovoru Bože Kesića.

Izložba splitskih studenata u zagrebačkoj Galeriji SC dio je projekta Umjetničke akademije Split putem kojeg promiču razmjenu znanja i povezivanje mlade umjetničke scene u Hrvatskoj, ali i šire.

– Sadašnji studenti uskoro će biti nositelji i pokretači društvenih promjena te je bitno pružiti im uvjete za međusobno upoznavanje i povezivanje. U današnjem trenutku brze i virtualne izmjene podataka potrebno je dati vremena i napraviti prostora za dublju i svrhovitu komunikaciju koja će jednog dana rezultirati vezama između gradova i ljudi, ali i zajedničkim prezentiranjem izvan tih granica – misao je vodilja UMAS-a. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije