Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Izložba slika Josipa Botterija Dinija

Djela mu se nalaze u: zbirci Vatikanskog muzeja, Galeriji \"Branislav Dešković\" u Bolu, Galeriji umjetnina u Splitu, Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, Muzeju grada Šibenika...
28. ožujka 2012. u 09:19 0 komentara 3 prikaza
josip botteri dini
Foto: \"

Izložba "Puče moj" akademskog slikara Josipa Botterija Dinija otvara se u izložbenom prostoru Porezne uprave u četvrtak 29. ožujka u 19 sati na Aveniji Dubrovnik 32.

Josip Botteri Dini rodio se 1943. u Zagrebu. Diplomirao je slikarstvo kod prof. Miljenka Stančića 1968. Samostalno je izlagao na više od stotinu izložbu u zemlji i svijetu. Bavi se izradom mozaika i vitraja. Najznačajniji dio opusa sakralnog je nadahnuća: crkva sv. Križa u Melbourneu, crkva sv. Dominika u Splitu, samostan dominikanaca u Bolu na otoku Braču, crkva sv. Ante u Puli, crkva Krista Kralja u Porto d' Ascoli u Italiji, crkva sv. Križa u Wulkaprodersdorfu u Austriji, kapela apostolske nuncijature u Beču , samostan dominikanaca u Dubrovniku

 Djela mu se nalaze u: zbirci Vatikanskog muzeja, Galeriji "Branislav Dešković" u Bolu, Galeriji umjetnina u Splitu, Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, Muzeju grada Šibenika, zbirci Zagrebačke nadbiskupije i zbirci Biškupić. Profesor je na Likovnoj akademiji u Splitu.

Izložba traje do 5. travnja.

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.