Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bauerova

Izložba slika Aldemara Ibrahimovića u Galeriji Zvonimir

aldemar ibrahimović
arhiva
10.09.2012.
u 16:57

Aldemarovim slikama nije potreban kod čitanja ili tumačenje poruke koju one nose. Motivska čitljivost je jasna, međutim, tekstualna interpretacija je kompleksna i pokazuje intencije umjetnika ka samosvjesnom likovnom izrazu, smatra Zeković

Izložba slika akademskog slikara Aldemara Ibrahimovića u sklopu manifestacije Dana crnogorske kulture u Hrvatskoj otvara se u utorak 11. rujna od 19 sati u Galeriji Zvonimir u Bauerovoj 33. Izložba traje do 24. rujna.

"...Aldemarovim slikama nije potreban kod čitanja ili tumačenje poruke koju one nose. Motivska čitljivost je jasna, međutim, tekstualna interpretacija je kompleksna i pokazuje intencije umjetnika ka samosvjesnom likovnom izrazu koji se ispoljava u reduciranju i aprastrahiranju jedne pomaknute stvarnosti – likovno-jezičke korijene ovog slikarstva nalazimo u kubizmu i njegovoj optičkoj predstavi realnosti. Zapravo, riječ je o kubističkom realizmu Šilera i Ditmuta koji prepoznatljivu urbanu arhitekturu shematiziraju unutar formalnog geometrijskog vokabulara. Težeći da dublje prodre u vid prirode i urbanog svijeta kao jedinstvenog egzistencionalnog prostora u kojem živi suvremeni čovjek, Aldemar narušava klasičnu koncepciju slike unoseći u nju forme apstraktnog geometrizma i apsurdna kompozicijska rješenja metafizičkog slikarstva..." dio je teksta o autorovu radu povjesničarke umjetnosti Ljiljane Zeković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije