Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HZZ GALERIJA

Izložba plakata nagrađivanog dizajnera Slavimira Stojanovića

godot
24.06.2011.
u 19:20

Izložba predstavlja izbor Stojanovićevih plakata nastalih u posljednjih petnaestak godina, s naglaskom na radovima za kazalište. U sklopu otvaranja održat će se i kratki javni razgovor s autorom, a izložba ostaje otvorena do 8. srpnja.

U galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva (Boškovićeva 18) u ponedjeljak, 27. lipnja u 20 sati bit će otvorena izložba beogradskog grafičkog dizajnera Slavimira Stojanovića, jednog od najpoznatijih i najnagrađivanijih autora iz regije. Izložba predstavlja izbor Stojanovićevih plakata nastalih u posljednjih petnaestak godina, s naglaskom na radovima za kazalište. U sklopu otvaranja održat će se i kratki javni razgovor s autorom, a izložba ostaje otvorena do 8. srpnja.

Slavimir Stojanović rođen je u Beogradu 1969. godine. Završio je srednju dizajnersku školu i studirao na Akademiji primijenjenih umjetnosti i dizajna u Beogradu, kao i na prestižnoj HDK u klasi profesora HC Ericsona, u Göteborgu u Švedskoj. Svoju karijeru počeo je već u 16. godini radeći plakate za omladinske manifestacije u općini Palilula. Od 1992. radio je u S Team Bates Saatchi & Saatchi u Beogradu, Kompas Designu i agenciji Arih u Ljubljani, a potom je 2003. osnovao svoj studio za grafičke komunikacije Futro. Od 2010. je partner i kreativni direktor brending i dizajn studija Designis, koji posluje u sklopu agencije Communis DDB u Beogradu. Njegovi projekti su osvojili više od tri stotine nagrada i priznanja širom svijeta, uključujući Epica, Cresta, Eurobest, Clio, Cannes Award, NYAF, Global Award, Creativity Award, Graphis Annual Award, Grifon, Brumen, Golden Drum, Golden MM i mnoge druge. Njegov rad je predstavljen u brojnim svjetskim časopisima i knjigama kao što su: Graphis, Print, Communication Arts, Computer Arts, Creative Review, CMYK, M-real, How, Contemporary Graphic Design, New Masters of Poster Design...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije