Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Izložba Oskara Hermana u galeriji Adris

izložba, Oskar Herman, Galerija Adris
arhiva VL
11.04.2012.
u 14:50

Na svečanom otvaraju nastupa mladi Rovinjac Diego Leverić, student muzikologije u talijanskoj Cremoni. Diego je uspješan glazbenik koji nastupa na renesansnoj lutnji te baroknoj teorbi i gitari

Galerija Adris nastavlja s izložbama istaknutih hrvatskih slikara. Tako će u četvrtak 12. travnja u 20 sati biti otvorena izložba slikara Oskara Hermana koji, uz Kraljevića, Račića i Becića, čini takozvani minhenski krug.

Pišući o Hermanu, istaknuti povjesničar umjetnosti Igor Zidić u katalogu izložbe, uz ostalo, zapisao je: „S energijama koje je on pokretao i s kojima je radio – sve je moguće osim umilne sredine. Vatra, pradavna i neumrla, koju je imao u rukama i u duši i koju je tko zna koji njegov predak zapalio u Judeji, dopušta mu da sanja nemoguće, ali također, silom Iskona sprži sve što se nejako rodi pod njegovim kistom. Umirit ćemo one koji ga ne vole i ne razumiju priznajući da ima loših djela Hermanovih, ali ćemo ih odmah i uzrujati: nas zanimaju samo ona koja dodiruju središte Srca i dno Svijeta, koja dotiču baudelaireovski ponor, dok, istodobno – hermanovski – strepe nad njim. Ta djela zebnje nisu djela znanja, rutine, solidnosti, nego su slike moći koja ne prebiva i ne može prebivati u prosječnome“.

Svečanost otvorenja nastupom će uveličati mladi Rovinjac Diego Leverić, student muzikologije u talijanskoj Cremoni. Diego je uspješan glazbenik koji nastupa na renesansnoj lutnji te baroknoj teorbi i gitari, a član je i ansambla koji izvodi renesansnu i baroknu glazbu.

Izložba Oskara Hermana ostaje otvorena do 27. svibnja 2012., a može se pogledati svakodnevno od 17 do 21 sat.

 

Komentara 1

CV
cvijece
15:45 11.04.2012.

Oskar Herman - pravi slikar !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije