Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sabina mikelić

Izložba "Oda radosti" i razgovor s umjetnicom u Galeriji SC

Sabina Mikelić
02.11.2021.
u 10:20

Otvorenje izložbe održat će se 5. studenog u Galeriji SC s početkom u 19 sati.

U Galeriji SC u petak 5. studenog održat će se otvorenje izložbe Sabine Mikelić "Oda radosti". Razgovor s autoricom održat će se u srijedu 10. studenog u 19 sati.

"Umjetnica se u radu Oda radosti dotiče kompleksno pitanje društva i (socijalnih) prava pojedinaca kroz vrlo intimnu obiteljsku perspektivu. „Obitelj je možda nekako prva jedinica u kojoj mjeriš pripadnost“ rekla je u nedavnom razgovoru ranije ove godine i time objasnila zašto su članovi njene obitelji česti protagonisti umjetničkih radova. Upravo ova mjera vlastite pripadnosti, odnosa u primarnom nukleusu, a onda i relacije sa širim društvom u njenim radovima ispričane su kroz karakterističnu autorsku ulogu koja je uvijek naglašeno neodvojiva od subjekata. Naglašeno, ali nenametljivo otvara pitanje univerzalnosti problema" stoji u najavi izložbe.

Sabina Mikelić (Hrvatska, 1981.) je likovna i multimedijalna umjetnica. Prvostupnica je grafike, a 2013. godine na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu magistrirala na usmjerenju novih medija i animacije. U lipnju 2018. godine diplomirala je Cum Laude na Nizozemskoj filmskoj akademiji (Master of Film, Artistic Research in and through Cinema). Godine 2002. započinje s izlaganjem svojih radova te sudjeluje u mnogim državnim i međunarodnim izložbama i filmskim festivalima. Osvojila je nagradu za najbolji pitch na Dokufestu u Prizrenu zajedno sa izvršnom producenticom Majom Čuljak, Kosovo (Balkan Documentary Center) 2015. godine. 2019. godine postaje jedna je od finalista za prestižnu nagradu Radoslav Putar za najbolje mlade vizualne umjetnike u Hrvatskoj. Živi i radi na relaciji Hrvatska-Nizozemska.

 Izložba je otvorena do 27. studenog, radnim danom od 12:00 do 20:00 te subotom od 10:00 do 13:00.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije