Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb

Izložba o najznačajnijem antičkom naselju u Kaštelima

Izložba Antički Sikuli
arhiva
11.09.2012.
u 09:22

Osim nalaza istraživanja su donijela nove spoznaje o urbanizmu naselja koje je planski sagrađeno, s pravilnim ulicama i stambenim blokovima te je bilo opasano bedemima

Izložba "Antički Sikuli", nastala u suradnji s Muzejom grada Kaštela, prikazuje rezultate arheoloških istraživanja najznačajnijeg antičkog naselja u Kaštelima, a otvara se u srijedu 12. rujna  u Arheološkom muzeju u Zagrebu.

Muzej grada Kaštela priredio je izložbu "Antički Sikuli" povodom dvadeset godina od početka arheoloških istraživanja na lokalitetu Resnik. Prikazani su rezultati arheoloških istraživanja najznačajnijeg antičkog naselja u Kaštelima s naglaskom na istraživanja iz 2007. godine.

 Na izložbi su prikazani brojni arheološki nalazi koji svjedoče o bogatom životu naselja koje je osnovano u 2. stoljeću prije Krista. Osim nalaza istraživanja su donijela nove spoznaje o urbanizmu naselja koje je planski sagrađeno, s pravilnim ulicama i stambenim blokovima te je bilo opasano bedemima.

Izložba traje do 14. listopada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije