Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba o Steineru

Izložba o antropozofu Rudolfu Steineru u bečkom MAK-u

goetheanum rudolfa steinera
arhiv vl
05.07.2011.
u 12:02

U bečkom muzeju primijenjene umjetnosti MAK-u traje izložba o velikom austrijskom filozofu, piscu, ezoteričaru i utemeljitelju antropozofije Rudolfu Steineru. Steiner je rođen prije 150 godina u međimurskom Donjem Kraljevcu.

Čuveni austrijski filozof, pisac, ezoteričar i utemeljitelj antropozofije Rudolf Steiner rođen je prije 150 godina u međimurskom Donjem Kraljevcu. Njemu u čast u bečkom uglednom muzeju primijenjene umjetnosti MAK-u otvorena je prva austrijska retrospektivna izložba o ovom umjetniku. Na izložbi koja ostaje otvorena još tijekom rujna izloženo je više od 200 eksponata. Tako je izloženo 45 komada namještaja, 46 maketa, 18 skulptura, više od stotinu originalnih crteža, ali i plakati te Steinerova prepiska sa suvremenicima kao što su Kafka, Mondrian i Neutra. Tu su i rijetki dokumenti, rani avangardistički filmovi, ali i radovi umjetnika kao što su Kandinsky, Feininger, Gaudi, Lloyd Wright...

Među atraktivnim je izlošcima i monumentalna maketa Goetheanuma, velike betonske konceptualne građevine iz Dornacha kraj Basela. Steiner je rođen u Međimurju gdje je njegov otac bio telegrafist na željeznici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije