Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ika škomrlj - ajki

Izložba naše legendarne kostimografkinje otvorena u Dubrovniku

U sklopu Dubrovackih ljetnih igra, otvorena retrospektivna izlozba „Beskompromisno svoja“ – Ika Skomrlj Ajki
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/11
19.07.2021.
u 10:35

U sklopu Dubrovačkih ljetih igara u Lazaretima otvorena je izložba “Beskompromisno svoja – Ika Škomrlj Ajki” .

Retrospektivna izložba “Beskompromisno svoja – Ika Škomrlj Ajki” Ivane Bakal i Martine Petranović, otvorena je u dubrovačkim Lazaretima u V. lađi, u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i ULUPUH-a.

Raskošni postav opusa legendarne kostimografkinje Ike Škomrlj, koji smo donedavno imali prilike gledati i u Zagrebu, temelji se na autoričinoj ostavštini u vlasništvu njezine obitelji, ali i građi iz Odsjeka za povijest hrvatskoga kazališta HAZU, brojnih kazališta te HRT-a, a za ovu izložbu dodana je i građa koju je stvarala za Dubrovačke ljetne igre.

U sklopu Dubrovackih ljetnih igra, otvorena retrospektivna izlozba „Beskompromisno svoja“ – Ika Skomrlj Ajki
1/11

Ika Škomrlj Ajki svojim je radom obilježila posljednjih 50 godina hrvatskog kazališta te odgojila niz kostimografa, a preminula je 2018. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije