Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moderna galerija

Izložba i duboki naklon pokojnom Nikoli Koydlu

24.02.2021.
u 10:45

U Modernoj galeriji predstavljena je izložba posvećena hrvatskom slikaru i grafičaru Nikoli Koydlu.

Moderna galerija predstavila je izložbu “Nikola Koydl - In memoriam – Izložbom i dubokim naklonom“, posvećenu tom hrvatskom slikaru i grafičaru. Autorica izložbe Biserka Rauter Plančić predstavila je osamdesetak djela, a obuhvaćen je širok raspon crteža, mezzotinta, ulja i objekata iz gotovo pet desetljeća dugog i bogatog stvaralačkog opusa tog umjetnika.

Autorica smatra da je stvaralaštvo Nikole Koydla “djelo koje prošlost ne poriče, a budućnost iščekuje”, ukotvljeno na vrhu najautentičnijih prinosa slikarskom umijeću svoga vremena, plod polustoljetnog rada umjetnika s iznimnom intelektualnom radoznalosti i širokim poljem djelovanja. Ocijenila je da njegov opus, “nesmiljenom bolešću zaključen u srpnju 2020.”, ulazi u red prvorazrednih i izrazito osobnih dionica hrvatske novije likovne umjetnosti.

Komentara 1

RO
romobil
07:46 02.03.2021.

Izvanredan slikar nažalost nepravedno potcijenjen i zapostavljen.... za Sandru Križić Roban on ne postoji u njenom "kompendiju" o slikarstvu od 1945. do danas....uostalom kao i mnogi sjajni autori koji za našu dičnu teoriju ne postoje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije