Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trideset umjetnika

Izložba hrvatska taktilna keramike gostuje u Poljskoj

 Andrea Bassi : Školjka
arhiva VL
30.05.2013.
u 14:38

Budući je izložba već u Poljskoj to je dobiven poziv da se nakon Olsztyna prenese u Krakow i Boleslavec, s što će se vjerovatno i realizirati jer ne iziskuje utrošak velikih sredstava

Hrvatska taktilna keramika s djelima trideset hrvatskih umjetnika izložena je u galeriji Stare gradske vječnice  u poljskom gradu Olzstynu od 24. svibnja do 6. lipnja. Posebnost izložbe se ogleda u odabiru umjetnina manjih formata, koje su najprije predstavljene slijepim osobama, uz kuratorstvo gospodina Davorina Kerekovića, sa zamolbom da svojim taktilnom percepcijom odaberu njima najdraža djela.

Ovakvim oblikom taktilne prosudbe, a što je veliki novum, najviše glasova su dobila djela: Andrea Bassi : Školjka, Sanja Stani : Ptica te  Andrea Kržišnik Pušić: Pegaz.

Budući je izložba već u Poljskoj to je dobiven poziv da se nakon Olsztyna prenese u Krakow i Boleslavec, s što će se vjerovatno i realizirati jer ne iziskuje utrošak velikih sredstava. Na izložbi Hrvatska taktilna keramika, koju prati katalog složenica s reprodukcijama radova svih izlagača, mogu se vidjeti djela slijedećih hrvatskih umjetnika: Vesna Aralica, Vedrana Balković, Andrea Bassi, Lidia Boševski, Ivančica Cvitić Znidarčić, Vera Dajht Kralj, Kornelija Dretar, Nadica Eichhorn, Ivan Hajek, Đurđica Horvat, Ana Hutinec, Mladen Ivančić, Mainko Jelača, Ivan Kožarić, Višnja Markovinović, Zorka Milley, Nataša Ninić, Valerija Polanec, Josip Poljan, Andrea Kržišnik Pušić, Svan Riedl, Hanibal Salvaro, Lidia Salvaro, Vesna Sokolić, Ljubomir Stahov, Sanja Stani, Marina Tudjina Badurina, Marija Ujević, Ivančica Vončina i Miro Vuco.

Obzirom da je ova izložba dio projekta prezentacije suvremene hrvatske vizualne umjetnosti „I to je Hrvatska“ , a koji se odvija od počeka ožujka 2013. u Olsztynu i okolnim gradovima, to je istovremeno u istom prostoru postavljena i foto izložba Davorina Kerekovića i par suradnika s temom: „Ljudi sa s ograničenim sposobnostima oko nas“. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije