Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Izložba hrvatska taktilna keramike gostuje u Poljskoj

Budući je izložba već u Poljskoj to je dobiven poziv da se nakon Olsztyna prenese u Krakow i Boleslavec, s što će se vjerovatno i realizirati jer ne iziskuje utrošak velikih sredstava
30. svibnja 2013. u 14:38 0 komentara 136 prikaza
 Andrea Bassi : Školjka
Foto: arhiva VL

Hrvatska taktilna keramika s djelima trideset hrvatskih umjetnika izložena je u galeriji Stare gradske vječnice  u poljskom gradu Olzstynu od 24. svibnja do 6. lipnja. Posebnost izložbe se ogleda u odabiru umjetnina manjih formata, koje su najprije predstavljene slijepim osobama, uz kuratorstvo gospodina Davorina Kerekovića, sa zamolbom da svojim taktilnom percepcijom odaberu njima najdraža djela.

Ovakvim oblikom taktilne prosudbe, a što je veliki novum, najviše glasova su dobila djela: Andrea Bassi : Školjka, Sanja Stani : Ptica te  Andrea Kržišnik Pušić: Pegaz.

Budući je izložba već u Poljskoj to je dobiven poziv da se nakon Olsztyna prenese u Krakow i Boleslavec, s što će se vjerovatno i realizirati jer ne iziskuje utrošak velikih sredstava. Na izložbi Hrvatska taktilna keramika, koju prati katalog složenica s reprodukcijama radova svih izlagača, mogu se vidjeti djela slijedećih hrvatskih umjetnika: Vesna Aralica, Vedrana Balković, Andrea Bassi, Lidia Boševski, Ivančica Cvitić Znidarčić, Vera Dajht Kralj, Kornelija Dretar, Nadica Eichhorn, Ivan Hajek, Đurđica Horvat, Ana Hutinec, Mladen Ivančić, Mainko Jelača, Ivan Kožarić, Višnja Markovinović, Zorka Milley, Nataša Ninić, Valerija Polanec, Josip Poljan, Andrea Kržišnik Pušić, Svan Riedl, Hanibal Salvaro, Lidia Salvaro, Vesna Sokolić, Ljubomir Stahov, Sanja Stani, Marina Tudjina Badurina, Marija Ujević, Ivančica Vončina i Miro Vuco.

Obzirom da je ova izložba dio projekta prezentacije suvremene hrvatske vizualne umjetnosti „I to je Hrvatska“ , a koji se odvija od počeka ožujka 2013. u Olsztynu i okolnim gradovima, to je istovremeno u istom prostoru postavljena i foto izložba Davorina Kerekovića i par suradnika s temom: „Ljudi sa s ograničenim sposobnostima oko nas“. 

Tatjana Jurić
skrenula pozornost
Tatjana Jurić progovorila o teškoj bolesti: 'Ponekad se čini da nikada neće proći i da si prepušten sam sebi'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.