Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstava

"Izlog" Nataše Rajković i Bobe Jelčića ponovno oživio!

Rajković, Jelčić
Foto: Predstava Izlog
1/3
11.05.2011.
u 11:50

Predstave proslavljenog autorskog dvojca u posljednjem su desetljeću postale zaštitnim znakom hrvatskog kazališta na europskim kazališnim zemljovidima

U Tratinskoj 52 u 19 sati danas će ponovno oživjeti predstava "Izlog" autorskog dvojca Nataše Rajković i Bobe Jelčića, nastala u produkciji ZKM-a, a prikazat će se i 13., 18. i 19. svibnja 2011.

Svojim projektima, u kojima istražuju odnos između stvarnosti i teatra svjedočeći o krhkosti njihovih granica, Rajković i Jelčić godinama mijenjaju sliku hrvatskog kazališta. Mnogo puta nagrađivane predstave autorskog dvojca izvođene su na mnogobrojnim europskim kazališnim festivalima u gotovo svim europskim kazališnim metropolama.

– I dok sjediš u izlogu napuštenog dućana i prizori se nižu po logici uličnog događanja, a ti sam sebi stvaraš objašnjenja, zapravo stvaraš vlastitu priču ili ti se ona sama nameće  pa si je prisiljen stvarati. Ulica ne gubi uobičajenu aktivnost i ta se aktivnost, koju nazivamo zaposlenost ili prometnost, nesmetano odvija kao i onda kad mi nismo prisutni: No, kako si postavljen u poziciju, usmjeren da je promatraš doživljavaš je drugačijom nego inače ili je vidiš onakvom kakvom je do sada nisi primjećivao – poručuju autori projekta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije