Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

”Izbori” Davida Mameta u produkciji Ludens teatra

Izbori, Davi Mamet,  Ludens teatar
arhiva VL
28.10.2011.
u 12:27

David Mamet u ovoj političkoj satiri dovodi stvari do apsurda, a Ludensova verzija Mametova teksta pokušava do kraja izvući farsičnost cijele situacije.

U subotu 29. listopada u 20 sati u Domu mladih Koprivnica održat će se premijera predstave "Izbori" Davida Mameta, u režiji Darija Harjačeka i produkciji Ludens teatra.

Kada bi se reklo da tekst govori o korupciji na najvišem državnom nivou, skupljanju crnih fondova za financiranje izbora, iznuđivanju milijuna iz državnih poduzeća, izbornim manipulacijama koje idu za tim da se prodati može sve što se dovoljno puta vidi na televiziji ili pročita u novinama, onda bi svaki suvisli čovjek u startu zaključio kako je neki domaći pisac uhvatio trenutak koji se zove hrvatska politička stvarnost, kako predstava zapravo govori o aktualnoj političkoj vlasti u našoj zemlji. No korupcija je očito opće mjesto političke kulture i vrlo je često potpuno nerazlučiva od strukture organiziranog kriminala. David Mamet u ovoj političkoj satiri, ponajprije inspirirajući se likom i djelom bivšeg američkog predsjednika, dovodi stvari do apsurda. Ako oni koji iskorištavaju državne praznike kao poligon za veliku zaradu nisu u mogućnosti milijunskim donacijama potpomognuti financiranje kampanje aktualnog predsjednika, onda ni samog državnog praznika možda ne treba biti.

Ludensova verzija Mametova teksta pokušava do kraja izvući farsičnost cijele situacije u bolnom suočavanju s činjenicom da upravo u trenucima najveće farse predstava stvara dojam realizma s dokumentarnom kvalitetom. Uz redatelja Darija Harjačeka, autorsku ekipu predstave čine scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Marita Ćopo, a glume Sven Šestak, Vladimir Tintor, Jelena Hadži-Manev i Dean Krivačić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije