Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri koncerta

Izazovi života Stefana Milenkovicha i Zagrebačkih solista

Izazovi života Stefana Milenkovicha i Zagrebačkih solista
Foto: Promo
1/4
17.10.2017.
u 15:43

Koncertni triptih za osnaživanje ranjivih skupina mladih

U sklopu kulturnog projekta Izazovi života glazbeni virtuozi Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti izvest će veličanstvena djela Mendelssohna, De Sarasatea i Paganinija na miniturneji od tri koncerta u Zagrebu, Varaždinu i Opatiji, od 25. do 28. listopada.

Cilj ovoga jedinstvenog glazbenog projekta, uz obilježavanje 25 godina Hrvatsko-američkog društva, jest podržati osnaživanje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz provedbu Outward Bound programa. Riječ je o iskustvenom učenju u prirodi tijekom kojeg mladi stječu osobine i vrijednosti koje će im pomoći u svakodnevnom životu, primjerice odgovornost, samopoštovanje, samostalnost, ustrajnost, zajedništvo, povjerenje i samosvijest.

Od prve anglo-američke igraonice, licenciranog školovanja u SAD-u do humanitarnog rada, Hrvatsko-američko društvo već četvrt stoljeća provodi projekte usmjerene na osnaživanje skupina koje su počesto marginalizirane u društvu: od rehabilitacije invalida Domovinskog rata, nezaposlenih, osoba s posebnim potrebama, djece bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a sve to kako bi im pomogli da se s novim znanjima, vještinama i iskustvima lakše nose s izazovima života., izjavila je na predstavljanju projekta Marina Ljubišić, predsjednica Društva.

Posebno je istaknuto da će vrhunska glazbena djela Stefan Milenkovich izvesti na Guadagninijevoj violini iz 1783. godine. Njegova plodna karijera solista, recitalista i komornoga glazbenika obogaćena je nizom humanitarnih aktivnosti.

Zadovoljstvo nam je ponovno sudjelovati u projektu sa sjajnim glazbenikom i iznimnim čovjekom kao što je Stefan Milenkovich. S jedne strane, projekt nam je umjetnički izazov da što iskrenije prezentiramo veličanstvena glazbena djela publici, a s druge strane, on je i emotivni izazov jer želimo maksimalno pomoći ovoj osjetljivoj grupi mladih ljudi., istaknuo je Krunoslav Marić, član Zagrebačkih solista.

 

Udruženim snagama vrhunskih glazbenika, Hrvatskog-američkog društva, suorganizatora Hrvatske glazbene mladeži, Art Hill-a i Meritum komunikacija osigurat će se provedba visokovrijednoga edukacijskog programa u prirodi koji se održava u Lici i na Velebitu u Outward Bound centru Veliki Žitnik pokraj Gospića.

U ime gradonačelnika Grada Zagreba, pokrovitelja projekta, sve je prisutne pozdravio Tedi Lušetić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Lušetić je istaknuo da je kultura veliki gospodarski pokretač te da će Grad uvijek investirati u projekte koji donose vrijednost za zajednicu. Ovaj iznimno vrijedan kulturni projekt dar je zajednici i mladima koji zahvaljujući edukacijskom programu Outward Bound centra stječu vještine za prevladavanje životnih izazova.

Problemi djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi očituju se, među ostalim, u nedostatku samoodgovornosti i samoinicijative te su u sustavu do određene životne dobi, što vodi do društvene izolacije. Ovim programom mladi stječu konkretne vještine i vrijednosti koje ih mogu kvalitetno uključiti u socijalnu zajednicu kao aktivne članove društva – istaknula je Lovorka Šimunec, predsjednica Outward Bound Croatia.

Koncert u Zagrebu održat će se u srijedu, 25. listopada, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Nastup u Varaždinu je u petak 27. listopada, u Hrvatskom narodnom kazalištu, a treći koncert, u Opatiji, održat će se u subotu, 28. listopada u Kulturnom centru Gervais. Svi koncerti počinju u 20 sati.

Ulaznice za koncerte mogu se kupiti i putem mrežnih stranica:

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije