Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD PREMIJERA DO ZLIKOVCA

Iz 'Kraljice' u 'službu Njezina Veličanstva'

16.06.2009.
u 12:38

Za 23. film iz serijala o Jamesu Bondu, u kojem će Daniel Craig po treći put biti agent 007, producenti su malo pojačali scenarističku ekipu. Scenarij za prethodne Bondove pisali su Neal Purvis i Robert Wade (koji su, osim za Craiga, pisali i za Brosnana – "Umri drugi dan" i "Svijet nije dovoljan"), ali nakon što "Zrno utjehe" nije bilo primljeno s onoliko oduševljenja kao "Casino Royale" (za koji im je pomagao Paul Haggis), Purvisu i Wadeu pridružit će se Peter Morgan, koji je osvojio scenaristički Zlatni globus za "Kraljicu".

- Peter, Neal i Robert su silno talentirani i mnogo očekujemo od suradnje s njima trojicom – izjavili su u Eon Productions.

Novi Bond još nema ni određen datum početka snimanja pa čak ni naslov (premda bismo se mi kladili na "Risico", jedini dosad neiskorišteni naslov iz literarne ostavštine Iana Fleminga), ali ima dodatnog scenarista koji bi sa sobom iz svojih filmova "Kraljica" (i predstojećeg "Posebnog odnosa") i "Frost/Nixon" te "Proklati United" mogao dovesti i Michaela Sheena, sjajnoga velškog glumca koji je najpoznatiji po ulozi Tonyja Blaira. (Michael Sheen po treći put kao Tony Blair)

Sheen je u ozbiljnim razgovorima da u 23. Bondu odglumi negativca, i to ne bilo kojeg već onog najpoznatijeg, Ernsta Stavra Blofelda. Kako će se izvrsni i višestruko nadareni Velšanin (toliko je dobar nogometaš da je bio na probi u Arsenalu), koji je netom završio snimanje "Mladog mjeseca" u kojem je Aro, vođa vampirskog klana Volturi, snaći u toj ulozi, svakako će biti zanimljivo za vidjeti. Blofeldovu bijelu mačku gladili su i takvi velikani glume kao što su Donald Pleasance, Telly Savalas i Max von Sydow, ali Sheen, koji je za glumačke zasluge ove godine od kraljice dobio odličje OBE (Order of the British Empire), dovoljno je nadaren da možda čak i zasjeni slavne prethodnike.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije