Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Iz drugog pokušaja otvoren 67. Pulski filmski festival

Projekcijom filma "Mare" redateljice Andreje Štake otvoren 67. Pulski filmski festival
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/23
29.08.2020.
u 23:32

Čast prve projekcije pred 1500 gledatelja pripala je filmu “Mare” Andree Štake

Bez tradicionalnog vatrometa, uz preporučeni razmak i druge nužne epidemiološke mjere opreza, u pulskoj Areni iz drugog pokušaja otvoren je 67. Pulski filmski festival.

Da je kontinuitet nacionalnih festivala u trenucima krize simbolički važan za čitav sektor naglasila je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, posebno istaknuvši filmaše koji pod posebnim mjerama već snimaju nove filmove.

Projekcijom filma "Mare" redateljice Andreje Štake otvoren 67. Pulski filmski festival
1/22

Čast prve projekcije pred 1500 gledatelja pripala je filmu “Mare” Andree Štake. Za Zlatne Arene na ovogodišnjem festivalu natjecat će se ukupno 16 filmova, od kojih pet u programu hrvatskog filma i 11 manjinskih koprodukcija. 

Ključne riječi

Komentara 4

SA
samoborka
11:08 30.08.2020.

Filmovi koje nitko neće gledati. Uvijek iste teme filmova (ili rat ili ljubavni odnos Srbina i Hrvatice ili život tipične obitelji iz predgrađa ili život u nekom malom mjestu i koruptivnost lokalnih čelnika..), uvijek sve puno psovki, prljavih, neobrijanih muškaraca, žena/uloga koje izgledaju kao prostitutke iz SSSRa, preglumljavanja, deračine, ružnih kuća i stanova, jadni dijalozi.. Ti filmovi su ionako antipropaganda za Hrvatsku i prikazuju ju u vrlo ružnom,negativnom i lažnom svjetlu (pod fintom da prikazuju realnost)..a Hrvatska to financira. Paradoks. Nula bodova.

OB
objektivist
08:32 30.08.2020.

Ima li neki datum, kad je poceo festival ili do kad traje? Osnove novinarstva su povrijeđene ovim clankom...

DU
Deleted user
08:36 30.08.2020.

Super, pokoji milijunček za smeće od filmova koji u pravilu ne vrijede struje za projekcijua koje će pogledati max. 2000 gledatelja i to u pravilu "kultrurnjaka" koji su se došli naslikavat i pobrat smještaj,nažderat se i napit i pokupiti dnevnice u Puli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije