Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Iz Bolšoja s ljubavlju: Film koji otkriva što se događa iza kulisa najčuvenijeg teatra

Iz Bolšoja s ljubavlju
Foto: Promo
1/5
19.03.2019.
u 09:09

Kako izgleda život balerina koje su zvijezde jednog od najrespektabilnijih teatara svijeta - moskovskog Bolšoj teatra. Odricanja primabalerina su nezamisliva i samo najtalentiranije i najupornije uspijevaju...

Prima balerina assoluta je najprestižniji  naslov koji se dodjeljuje balerinama. Biti prima balerina assoluta je rijetka čast,  samo najizuzetnije i iznimno talentirane balerine mogu dobiti taj naslov. Galina Sergéyevna Uljanova jedna od najvećih balerina prošlog stoljeća,  plesala je u Boljšoj teatru i sa samo 16 godina postala je prva prima ballerina assoluta. Uljanova je imala glavnu ulogu u svjetskoj premijeri  Prokofjeve Pepeljuge.

Ruski film Bolšoj, redatelja Valrija Todorovskog,  prati život Julije i Karine, ambicioznih mladih djevojak  koje žele ostvariti san i postati zvijezde Bolšoj teatra. Julijin put prema uspjehu isprepliće se s njenim životom, koji će obilježiti njena dementna učiteljica baleta, bivša balerina koja u Juliji vidi ogroman potencijal. Njihove sudbine i spremnost da žrtvuju sve da bi zaplesale na jednoj od najčuvenijih pozornica svijeta,  držat će vas „prikovane“ za sjedala u kinodvorani. Todorovski je želio za svoj film angažirati autentične plesačice, koje imaju neosporan glumački talent.

-  Vrlo sam brzo shvatio da klasične glumice neće uspjeti realizirati uloge koje sam im namijenio. Koliko god bile vitke i fleksibilne naprosto nisu mogle istovremeno  razgovarati  i raditi zahtjevne baletne figure  pa smo krenuli u potragu. Prošli smo sve veće baletne škole u Rusiji i bivšim zemljama Sovjetskog saveza kako bi pronašli balerine koje istovremeno mogu biti izvrsne glumice- rekao je redatelj Todorovski.

Juliju u filmu glumi Margarita Simonova, balerina iz poljske Varšave, dok Karinu utjelovljuje Anna Isajeva, polaznica moskovske plesne škole.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije