Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Ivana Petrović zna zašto se Njemačka bavi svima nama

Iskusna novinarka Nove TV otkriva da Srbija neće ući u EU ako ne otvori sve arhive, pa i arhiv JNA

Komentari 14

Avatar Idler 3
Idler 3
14:40 20.12.2013.

Ja sam davno napisal i više put ponovil - Njemačka nam je jedini i iskreni prijatelj uprav zato kaj nam ne ponavlja stalno kak smo lijepi, pametni, dobri.....neg nas redovito podsjeća na surovu realnost !!!

VL
OS
osica
16:51 20.12.2013.

Danke Deutschland

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
15:23 20.12.2013.

Ja sam primjetio odmah tu vijest, i ta vijest mi je jučer uljepšala dan. Jedino što metu muči jest da su to pitanje potegle Njemačka i Bugarska, a ne kao što se očekivalo, i kao što sam svugdje po internetu i ja više puta zahtjevao, da to učini Hrvatska i da nikad ne odobri Srbiji zatvaranje pojedinih poglavlja dok se to pitan je ne riješi. Jer ipak, riječ je o bivšim saveznim arhivima, koji dakle pripadaju svima koji su tvorili bivšu državu a ne samo Srbiji. Znam da se ovoj vijesti neki neće radovati, ali upravo zato moja je radost još veća.

VL
KR
KroničarHr
14:11 20.12.2013.

Drago mi je da je autor sjajno reagirao na istinsko novinarstvo koje vec dugo na zalost jedina, na hrvatskim tv vijestima simbolizira Ivana Petrovic. Nagradno pitanje-sjeca li se netko da je htv ovo uocio?! Da nista od eu, odnosno Njemacke nikada ne vidimo, ovo je dovoljno. Ako ne mozemo sami, postoje principijelne drzave i prijateljski narodi. Ne govorim ovo zbog Srbije, zanimaju me tocno onoliko koliko nama uvjetuju zdravlje drustva, a to je trenutno nepodnosljivo puno. Vie ce ovakvi zahtjevi pogoditi Josipovica i Pusic nego Srbiju. Kako sada reci da to ne treba i nastaviti zapocetu izdaju naroda.

VL
Avatar keating18
keating18
14:44 20.12.2013.

hrvatska ima povijesnu šansu da uredi odnose sa Srbijom za sva vremena, a ima dosta toga i svako je pitanje važno... od toga da zaštiti hrvatsku nacionalnu manjinu (i ne samo hrvatsku) na identičan način kako je hrvatska riješila zakonimaima nacionalne manjine u hrvatskoj, ako nije išla po principu reciprociteta nego u inflaciju prava onda to isto mora tražiti u pregovorima sa Srbijom za članstvo u Uniji. od toga da traži uvid u arhivu, da hrvatska ima pravo na obilježavanje srpskih koncentracijskih logora na teritoriju srbije što srbija uprno odbija...itd. itd. da ne nabrajam taksativno... ali bojim se da hrvatska ništa od ovoga neće učiniti, nego će se i dalje ponašati podanički obzirom na mentalni sklop hrvatskih političara koji cinkaju svoju vlastitu državu, a nemaju dostojanstva ni ponosa da reagiraju na srpsko cinkanje ili srpsku uzurpaciju bunjevačkih hrvata od strane četničkog vojvode.

VL
KR
KroničarHr
20:36 20.12.2013.

Gledam večeras Milanovića kako gotovo plače zbog kako je Petrovićka rekla "drakonskih" uvjeta koji su postavljeni pred Srbiju. Iskreno žalosno je gledati hrvatskoga premijera koji javno kuka zbog određenih signala / tako on naziva otvorene i konstantne provokacije srbijanskoga državnoga vrha već godinama/ pa zaključuje onako ojađen kako nema pomoći od Srbije, a kako kaže mi "imamo nacionalističku oporbu" pa iako nam je teško kako kaže "mi se jedini ponašamo europski"!!!!! Tko ima desetak godina vremena neka pokuša naći smisao u ovim baljezgarijama i nesuvislostima. "Europsko ponašanje" - raditi protiv interesa svoga naroda!!!!

VL
Avatar satara
satara
20:45 20.12.2013.

Jel se sjećate onoga kobajagi mirotvorca lorda carringtona 90-tih...pa eto, kad se otvori arhiv bivše jna sve će vam biti puno jasnije.....

VL
DU
Deleted user
19:12 20.12.2013.

Hvala Ivankoviću, jer nisam ćula Petrovićku, znam da nije relevantno, ali privatno je a i ovo je moj list ponovo.

VL
EM
el matador
09:59 21.12.2013.

Ivana Petrović jedina svijetla točka Nove Tv!

VL
HA
Habakuk
22:33 21.12.2013.

Srbiji bi kao uvjet osim otvaranja arhiva JNA i UDB-e, pogotovo ako ta otvaranja budu selektivna trebalo postaviti i uvjet vraćanja arhive NDH. I to je samo sitnica u odnosu na sve što toj kukavičko-zločinačko-četničkoj tvorevini tre ba uvjetovati bezz obzira što jedna ocvala incestuozna imperija od Velike britanije inzistira na što bržem ulasku Srbije u EU. Zapravo dok ne ispuni te uvjete ne bi smjela ni započeti pristupne pregovore !

VL
DO
domoljubxy
22:50 26.12.2013.

Njemačka je naš prijatelj ispravni i trebamo svi tražiti te dokumente os srba samo ova i prošla vlast to ne će jer se boje svijih izdajničkih dijela.Zato vijerujem u njemačku da če ustrajati da se srbiji da do znanja dokumente na sunce

VL
MA
Machak
19:59 20.12.2013.

Heheh meni se jako čini da od zaslijepljenosti nitko nije shvatio ironiju u Ivankovićevom komentaru - zamislite, nitko na svijetu nije primijetio uvjet otvaranja arhiva bivše države osim G.đe Petrović....kako to da to u današnjem dnevniku nije ponovila, pa radi se o otkriću u istom rangu sa Watergateom, nešto što predstavlja krunu novinarske karijere...a glede prijateljstva Hrvatske s Njemačkom je, dugo je, naročito je bilo intenzivno tamo negdje 40-ih godina prošlog stoljeća....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.