Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje

"Istovremeno drugi" Matije Ferlina u Belgiji

Matija Ferlin, "Istovremeno drugi"
arhiva Matija Ferlin,
10.10.2013.
u 10:53

Autor u ovoj koreografiji koja nastaje na granici dramskog i plesnog izričaja, želi istražiti narativne mogućnosti apstraktnog pokreta, u sudaru s vrlo konkretnim dramskih govorom kao nositeljem značenja

Matija Ferlin nastavlja međunarodnu turneju. Nakon uspješnih izvedbi u Marseillesu, predstava \"Istovremeno drugi\"  gostuje u četvrtak 10. listopada  u kazalištu STUK u Leuvenu. U Belgiji su već izvođene predstave Matije Ferlina,  a predstava \"Istovremeno drugi\" bit će izvedena prvi put.

Projekt \"Istovremeno drugi\"  temelji se na istraživačkom sistemu kojeg je Matija Ferlin započeo u projektu \"Nastup\", svojoj prvoj koreografiji za više plesača, a nastavio u \"Samicama\", svojoj prvoj režiji temeljenoj na tekstualnom predlošku. Razvijajući dalje plesački sistem baziran na kreaciji tijela lišenog prethodnog plesnog znanja te nastavljajući svoj interes za istraživanje odnosa  pokreta i jezika, autor u novoj koreografiji koja nastaje na granici dramskog i plesnog izričaja, želi istražiti narativne mogućnosti apstraktnog pokreta, lišenog deskriptivnih kvaliteta i konotativnih svojstava, u sudaru s vrlo konkretnim dramskih govorom kao nositeljem značenja.

Namjera Matije Ferlina je pomaknuti granice ustaljene kreacije i percepcije kazališnog događaja kroz stvaranje tjelesnih ekspresija koje tekst neće podržati na način na koji smo naviknuli u klasičnom kazališnom izričaju.

Autorica teksta je Jasna Žmak, scenograf Mauricio Ferlin. U predstavi nastupaju Claudia Fancello, Tomislav Feller, Liz Kinoshita, Roberta Milevoj i Matija Ferlin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije