Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema mira u splitskom hnk

Intendantu srušili financijski i programski plan teatra za 2024.

Miroslav Lelas/Pixsell
18.03.2024.
u 16:00

Kazališno vijeće HNK Split jednoglasno je odlučilo ne prihvatiti financijski i programski plan teatra za 2024. godinu koji je predložio intendant Vicko Bilandžić

Kazališno vijeće HNK Split, kako neslužbeno doznajemo, a zanimljivo je da se od konstituiranja njegovi članovi nikada nisu oglasili priopćenjem ili slično, na jučerašnjoj višesatnoj sjednici jednoglasno su odlučili ne prihvatiti financijski i programski plan teatra za 2024. godinu koji je predložio intendant Vicko Bilandžić.

Ovo je drugi "udarac" vodstvu splitskog teatra, jer na prošloj sjednici koja je održana 28. veljače, Kazališno vijeće također jednoglasno nije prihvatilo Godišnje programsko i financijsko izvješće za 2023. godinu zbog nenamjenskog trošenja sredstava. I navodno da žele biti pravedni jer su zbog gotovo istog razloga, nenamjenskog trošenja sredstava tražili smjenu bivšeg intendanta Srećka Šestana.

Vicko Bilandžić proteklih se petnaestak dana trudio dokazati da Kazališno vijeće nije dobro iščitalo, odnosno da ne zna pročitati financijsko izvješće koje im je podastro na više od osamdeset stranica, da teatar nije u minusu, nego u plusu i da nikad nije prodano više ulaznica... U međuvremenu iz teatra konstantno pristižu anonimne dojave o narušenim međuljudskim odnosima, učestalim bolovanjima, otkazima, manjku umjetnika, poglavito u Orkestru. Večernjak je pisao o odlasku Jasena Boke, šefice Opere Ivane Srbljan, nacionalnog opernog prvaka Ivice Čikeša.

Doznajemo da će Kazališno vijeće HNK Split u ponedjeljak nadležnima u Gradu uputiti zapisnike s ove dvije posljednje sjednice očekujući da će se pred splitskim vijećnicima naći na sjednici do kraja ožujka. Oni, međutim, više nisu nadležni za smjenu koja se uvijek događala kad ne bi bilo usvojeno financijsko izvješće.

Sve je sada na gradonačelniku Ivici Puljku koji mora presjeći, što mu neće biti lako. Jer Kazališno vijeće je izabrano u njegovu mandatu, a i intendant. Ako unatoč neprihvaćanju dvaju intendantovih dokumenata odluči zaštititi Bilandžića, Kazališno vijeće moglo bi podnijeti ostavke. Ili će smijeniti intendanta. Ili će donijeti privremeno rješenje o postavljanju v.d.intendanta. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije