Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pleyel Svetislava Stančić

Izraelski virtuoz Inon Barnatan večeras svira u Hrvatskom državnom arhivu

Inon Barnatan
Foto: Promo
30.11.2017.
u 14:19

Na programu koncerta kojim se otvara nova sezona pijanističkog ciklusa su neka od najzahtjevnijih djela Bacha, Brahsma i Schuberta

 

Večeras, 30. studenog, počinje treća sezona koncertnog ciklusa Pleyel Svestislava Stančića. Osim što je riječ o jedinom pijanističkom ciklusu u Hrvatskoj, njegova posebnost je i u glazbalu na kojem nastupaju eminentni hrvatski i inozemni pijanisti. To je restaurirani koncertni klavir marke Pleyel koji je, iz ostavštine znamenitog hrvatskog pijanista i pedagoga Svetislava Stančića, otkupio, od propadanja spasio i obnovio pijanist Ljubomir Gašparović.

Ovaj jedinstveni ciklus u novu sezonu kreće u novom ambijentu, u Hrvatskom državnom arhivu, nekadašnjoj Nacionalanoj i sveučilišnoj biblioteci, prelijepoj zgradi zagrebačkog arhitekta Rudolfa Lubynskog na Trgu Marka Marulića iz 1913. godine.  

Prvi pijanist koji će tamo nastupiti i otvoriti novu sezonu ciklusa Pleyel Svetislava Stančića, u organizaciji Umjetničke organizacije Cristoforium, bit će izraelski virtuoz Inon Barnatan. Program donosi neka od najatraktivnijih i najzahtjevnijih djela pijanističke literature: Bachovu Chaconnu u d-molu u transkripciji Johannesa Brahmsa, potom Brahmsove Varijacije i fugu na Händelovu temu, op. 24 te u drugom dijelu večeri Schubertovu Sonatu u B-duru, D960.

Koncert počinje u 20 sati, a umirovljenike, studente i učenike očekuju ulaznice s velikim popustom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije