Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera: Crna komedija ‘Sve u tri’ izvedena na Sceni Gorica

Igra karaktera u kojoj su se mladi glumci dokazali kao znalci zanata

Scena iz predstave
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
11.12.2014.
u 16:41

Ideja je svježa i zanimljiva, a na njoj je sagrađena zanimljiva igra karaktera, koja i jednoj i drugoj glumici daje podjednako šanse da se razmašu i pokažu svoje potencijale

Kad mladi glumci nemaju posla, daju si ga sami. To je “recept” po kojem su mlade glumice Sanja Drakulić i Katarina Baban, u suradnji s redateljicom Ivom Ilakovac, osmislile komediju “Sve u 3”. Svježina ideje

Naravno, njihov je posao netko trebao i udomiti, a prepoznala ga je Scena Gorica, na kojoj je ova predstava premijerno izvedena u utorak navečer.Djevojke svoj uradak same definiraju kao crnu komediju. I on to doista jest. Priča počinje jednim samoubojstvom i u njoj je cijelo vrijeme na sceni jedan “mrtvac” kao pokretač radnje. Ideja je svježa i zanimljiva, a na njoj je sagrađena zanimljiva igra karaktera, koja i jednoj i drugoj glumici daje podjednako šanse da se razmašu i pokažu svoje potencijale. A oni su takvi da se za njihove buduće poslove, ako je u kulturi načetoj recesijom ostalo imalo sreće i profesionalizma, ne bi trebalo brinuti.Priča postupno otkriva tko je kakav i tko ima kakve motive, a uz glumačke finese ovdje je jasan i redateljski rukopis, koji zaokružuje i naglašava razlike između djevojaka.

Kraj kao u “Duhu”

Sama je priča na trenutke urnebesno smiješna, a na trenutke sjetna i tužna, jer govori o svim nesigurnostima odrastanja, svim potragama koje su neizbježne na putu do odraslosti te je zato ponajprije treba preporučiti mlađoj kazališnoj publici. Njoj će se sigurno najviše svidjeti i kraj, u stilu dobrog starog filmskog “Duha”, kada mrtvac (glumi ga Matija Kačan koji doista mrtvački ozbiljno podnese jednosatno maltretiranje da bi glumački šarm pokazao u svega dvije minute) konačno krene prema bijeloj svjetlosti. Taj romantičarski trenutak ekipi je lako oprostiti, ne zbog neiskustva, nego zbog mladosti, kojoj baš takav i treba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije