Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILM

Igor Mirković snimio epizodu 'Zagrebačkih priča'

08.11.2008.
u 16:49

Tijekom četiriju radnih dana proteklog je tjedna u jednom maksimirskom stanu snimljena epizoda „Koga trebate vi?“ dugometražnog filmskog omnibusa „Zagrebačke priče“.

– Ova priča pokušava pričati o onom nevidljivom, a meni se čini dominantnom dijelu Zagreba koji se događa u nekim starim stanovima u kojima žive malobrojna kućanstva uglavnom starih ljudi, gdje su prostori golemi, stropovi visoki, ljudi tihi i rijetko ih se vidi osim kad idu na plac – opisuje svoju epizodu scenarist i redatelj Igor Mirković. – Zaplet počinje kada na vrata jednog takvog starijeg bračnog para dođe crnac koji kaže da je inkasator. Oni mu ne vjeruju i uplaše se. Glavne uloge, umirovljenika Klare i Stanka, tumače Marija Kohn i Pero Kvrgić koji priznaje da nije osobito sklon glumi pred kamerama.

– Gluma u filmu zahtijeva drugu vrst koncentracije od glume u teatru – kaže Kvrgić. – Puno se prekida, redatelj vas snima iz ovoga kuta, iz onoga kuta, siječe, montira... Osim toga, radi se po dvanaest sati. Za to treba imati živce, a ja ih baš nemam. Zato uglavnom odbijam pozive na film, ali sad sam pod stare dane nakon dugog vremena pokušao malo probati. Čovjek je znatiželjan do kraja.

Do kraja mjeseca trebalo bi biti snimljeno svih devet priča koje, među ostalima, režiraju Branko Ištvančić, Zvonimir Jurić, Matija Kluković i Nebojša Slijepčević, a planira se da film bude premijerno prikazan do Dana grada Zagreba, tj. do 31. svibnja iduće godine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije