Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje

„Iglica" Male scene na festivalima u Prištini i u Čakovcu

Iglica, Mala scena
arhiv Mala scena
24.09.2013.
u 13:48

Autorica Lana Šarić napisala je „Iglicu“ za djecu od 4 do 10 godina, a predstava govori o djeci koja su drugačija, koja imaju „iglice“, „bodu“ i nisu prihvaćena od svoje okoline

Dva najbolja neovisna kazališta prema izboru publike za nagradu Teatra.hr, Triko cirkus Teatar i kazalište Mala scena, udružili su svoje potencijale u predstavi „Iglica“. Nakon praizvedbe, koja je održana 31. siječnja 2013. godine, „Igica“ je odmah postigla veliki uspjeh kod kritike i publike te je gostovala na nekoliko domaćih i inozemnih festivala (FEN, Opatija, MDF, Šibenik, Bitolino, Bitola, Makedonija), a ovih dana kreće na osovo  i u Čakovec.

Na festivalu Dodona u Prištini, na Kosovo, „Iglicu“ je na ptogramu  ovog međunarodnog festivala 27. rujna (u 19 sati), a sredinomlistopada, točnije 15. listopada biti će izvedena i na festivalu ASSITEJ-a u Čakovcu. Mlada, ali već afirmirana autorica Lana Šarić napisala je „Iglicu“ po narudžbi, a radi se o tekstu za djecu od 4 do 10 godina. Svoj prvi dramski tekst „Ifigenija“ Lana Šarić praizvela je upravo u kazalištu Mala scena, u prosincu 2005. godine.

Predstava „Iglica“ govori o djeci koja su drugačija,  koja imaju „iglice“, „bodu“ i nisu prihvaćena od svoje okoline. Predstavu je režirao je Ivica Šimić, a  igraju Nikolina Majdak, Nikola Mijatović i Iva Peter Dragan. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije