Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plesna pobjeda

Hrvatska predstava "Ti" najbolja u Alžiru

06.12.2013., Zagreb - Pripremanje predstave Ti u Zagrebackom plesnom centru. Autori i izvodjaci su Aleksandra Misic i Ognjen Vucinic, a glumac Robert Kurbasa interpretirat ce poeziju Enesa Kisevica Sunce, vjetar i ti. Producentica je Kristina Jakovac Bang
28.11.2014.
u 13:59

Autori i plesači su Ognjen Vučinić i Aleksandra Mišić

Prvo je Enes Kišević napisao pjesmu "Sunce, vjetar i ti", zatim su – inspirirani njome – Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić stvorili plesnu predstavu "Ti". Upravo ona pobijedila je na velikom Međunarodnom festivalu suvremenog plesa u Alžiru, na kojem je sudjelovala uz potporu Ministarstva kulture i Zaklade Hrvatska kuća te organizacijsku pomoć veleposlanstva RH u Alžiru. Na festivalu, koji je održan u Théâtre national Mahieddine-Bachtarzi u Alžiru, natjecale su se ukupno 32 plesne izvedbe te plesni umjetnici iz 28 zemalja.

Sam Enes Kišević oduševljen je ovom pobjedom na tako važnom plesnom festivalu te kaže da je to još jedna potvrda da su ples i poezija umjetnosti koje najlakše ruše jezične barijere. Ova nagrada iznova dokazuje kako je "Ti" predstava specifična po izuzetno zrelom koreografskom i plesnom umijeću svojih junaka, koji su s njom proslavili i trideset godina zajedničkog plesa. A Aleksandra Mišić nastavlja svoj pobjednički niz nakon Nagrade hrvatskog glumišta. 

>> Špiro Guberina dobitnik nagrade za životno djelo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije