Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Planet 9 i TookBook

Hrvatska dobiva svoje tržište elektroničkih knjiga

e-knjige
23.06.2011.
u 21:41

Komercijalna primjena Planeta 9 očekuje se uskoro – e-knjiga će biti čitljiva na svim sučeljima, od računala do iPhona i iPoda

I veliki i moćni hrvatski operateri intenzivnije ulaze u posao s elektroničkim knjigama. Hrvatski Telekom tako je pokrenuo projekt Planet 9 kojim će omogućiti pristup i čitanje omiljene literature u svakom trenu i na svakom mjestu.

– Jednom kupljena knjiga moći će se čitati neograničen broj puta nakon što je kupite i ona uđe u vašu osobnu biblioteku. Knjiga će biti čitljiva na svim sučeljima, od računala do iPhona i iPoda. Kupcima ćemo ponuditi i e-čitač Sagem Binder koji nudi vrhunsko iskustvo čitanja. Prodavat ćemo ga u svojim centrima i partnerskim knjižarama. Knjige će se kupovati uz pomoć kreditnih kartica. Interes za ovaj projekt pokazali su brojni hrvatski nakladnici. Planet 9 je namijenjen svim korisnicima u Hrvatskoj bez obzirana to kojim se operaterom koriste – rekli su nam u službi za odnose s javnošću Hrvatskog Telekoma, istaknuvši da se komercijalna primjena Planeta 9 očekuje uskoro. Sličan projekt ovih je dana već pokrenuo i konkurentski Vipnet uz pomoć TookBooka. Zasad nudi dvije stotine naslova na hrvatskom (od Šenoe do I. G. Kovačića) te velik broj naslova na engleskom jeziku, no projekt će se još proširivati u svakom pogledu. Za kupnju e-knjige terete se prepaid ili postpaid računi, a cijena knjiga je zasad dvadesetak posto niža od onih u knjižarama. (dde)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije